Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τρεις ομήρους

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τρεις ομήρους

Οι IDF σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους καθώς όπως ανακοίνωσαν «Δεν υπήρχε καλή οπτική επαφή μαζί τους και θα μπορούσαν να φορούν ρούχα που ανήκαν σε ντόπιους».

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι οι IDF σκότωσαν – κατά λάθος – τρεις ομήρους στη Γάζα. Απολογία Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, αυτό έγινε σε μάχες στη Σουτζάιγια στη βόρεια Γάζα. Συνολικά σήμερα, 6 όμηροι βρέθηκαν επιβεβαιωμένα νεκροί.

«Δεν υπήρχε καλή οπτική επαφή μαζί τους και θα μπορούσαν να φορούν ρούχα που ανήκαν σε ντόπιους» δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF

«Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, οι IDF φέρουν την ευθύνη», είπε ο Χαγκάρι. «Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και βομβιστές αυτοκτονίας», πρόσθεσε.

Ο τρίτος όμηρος που σκοτώθηκε από τις IDF ονομάζεται Άλον Σαμρίζ, με την οικογένειά του να δίνει την συγκατάθεσή της για να δημοσιοποιηθεί το όνομά του. Είχε απαχθεί από το κιμπούτς Κφαρ Αζά στις 7 Οκτωβρίου.

«Αβάσταχτη τραγωδία» λέει ο Νετανιάχου για τους νεκρούς ομήρους από πυρά των IDF

«Ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ θα θρηνήσει σήμερα το απόγευμα. Η καρδιά μου είναι με τις θλιμμένες οικογένειες στη δύσκολη στιγμή τους», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για τους νεκρούς ομήρους από πυρά των IDF στη Σουτζάιγια στη βόρεια Γάζα.

«Ακόμα και αυτό το δύσκολο βράδυ, θα δέσουμε τις πληγές μας, θα πάρουμε τα μαθήματα και θα συνεχίσουμε με την υπέρτατη προσπάθεια να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες στα σπίτια τους με ασφάλεια», σημείωσε ο Νετανιάχου.

Πρόκειται για μια αβάσταχτη τραγωδία. Ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ θα θρηνήσει απόψε. Η καρδιά μου συμπαραστέκεται στις οικογένειες που πενθούν στις δύσκολες στιγμές τους.

Μαζί με ολόκληρο τον λαό του Ισραήλ, σκύβω το κεφάλι μου σε βαθιά θλίψη και θρηνώ για την πτώση τριών αγαπημένων μας γιων που απήχθησαν, μεταξύ των οποίων ο Γιοτάμ Χάιμ και ο Σαμέρ Φουάντ αλ Ταλάλκα.

Ενισχύω τους γενναίους πολεμιστές μας που διεισδύουν στην ιερή αποστολή της επιστροφής των απαχθέντων μας, ακόμη και με κόστος τη ζωή τους.

Οι δύο πρώτοι όμηροι που αναγνωρίστηκαν, οι Γιοτάμ Χάιμ και Σαμέρ Φουάντ αλ Ταλάλκα.

Γκαντζ για τους νεκρούς ομήρους: «Ραγίζει η καρδιά – ο πόνος που συνοδεύει τη μάχη αυξάνεται»

Ο υπουργός και μέλος του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ, σχολίασε τον τραγικό θάνατο των τριών ομήρων, οι οποίοι πυροβολήθηκαν κατά λάθος από τις IDF στη γειτονιά Σουτζάιγια.

Ο Γκαντζ έγραψε στο X ότι «η καρδιά ραγίζει όταν μαθαίνει για την τραγωδία απόψε. Θέλω να αγκαλιάσω τις οικογένειες – ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ κλαίει μαζί σας. Ενθαρρύνω όλες τις οικογένειες των ομήρων, αλλά και τους στρατιώτες που βρίσκονται στα βάθη της επικράτειας και εκτελούν μια σύνθετη και σημαντική αποστολή, που όμοιά της δεν έχουμε γνωρίσει από την ίδρυση του κράτους».

Δεν είναι σαφές αν οι όμηροι διέφυγαν ή εγκαταλείφθηκαν πριν «σκοτωθούν κατά λάθος» από τις IDF

Δεν είναι σαφές αν οι τρεις όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα είχαν διαφύγει από την αιχμαλωσία ή είχαν εγκαταλειφθεί πριν πυροβοληθούν κατά λάθος από τις IDF.

Ρεπορτάζ στα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τρεις όμηροι είχαν δραπετεύσει από την επιτήρηση της Χαμάς νωρίτερα σήμερα το πρωί και είχαν κατευθυνθεί προς τα ισραηλινά στρατεύματα.

Ωστόσο, ο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο επικεφαλής εκπρόσωπος των IDF, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν είχαν διαφύγει από τους απαγωγείς τους ή είχαν εγκαταλειφθεί.

Οι τρεις όμηροι φορούσαν ρούχα παρόμοια με αυτά των ντόπιων και αναγνωρίστηκαν από τις IDF ως μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με το Israel Hayom.

«[Οι όμηροι] φάνηκαν [στις IDF] να είναι τρομοκράτες επειδή δεν υπήρχε καλή οπτική επαφή μαζί τους και θα μπορούσαν να φορούν ρούχα που ανήκαν σε ντόπιους», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Η ανάρτηση των IDF στα αγγλικά για τραγικό περιστατικό:

Γκάλαντ: «Δύσκολες ώρες, το λάθος πληγώνει κάθε Ισραηλινό»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ σχολίασε τον τραγικό θάνατο των ομήρων Γιοτάμ Χαΐμ (28), Σάμερ Ταλάλκα (24) και Άλον Σαμρίζ (26), οι οποίοι πυροβολήθηκαν κατά λάθος από τις IDF στη Σουτζάιγια.

Ο Γκάλαντ δήλωσε: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η καρδιά και οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των τριών απαχθέντων που σκοτώθηκαν κατά λάθος από πυρά των IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές, το λάθος πληγώνει κάθε Ισραηλινό, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, πρέπει να δείξουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να ενεργούμε για τους απαχθέντες, τους στρατιώτες μας και τους πολίτες μας. Μίλησα με τον αρχηγό του επιτελείου σήμερα το βράδυ για να μάθω τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού και να διασφαλίσω την άμεση άντληση διδαγμάτων».

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024