Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου σε Ερυθρό Σταυρό: «Πρέπει να πιέσετε τη Χαμάς για τους ομήρους» - Σκληρή απάντηση της επικεφαλής

Νετανιάχου σε Ερυθρό Σταυρό: «Πρέπει να πιέσετε τη Χαμάς για τους ομήρους» – Σκληρή απάντηση της επικεφαλής

Ένταση on camera υπήρξε ανάμεσα στην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με αφορμή κάποιες δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος.

Διαφωνία on camera με την επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφορικά με τις ενέργειες του ανθρωπιστικού κινήματος για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατάει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Μιριάνα Σπόλιαριτς βρίσκεται στο Ισραήλ όπου είχε συναντήσεις με αξιωματούχους του Τελ Αβίβ μεταξύ των οποίων με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ.

Πιστεύεται ότι 135 όμηροι παραμένουν στη Γάζα

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθεια της οργάνωσης στην απελευθέρωση των ομήρων και δήλωσε ότι αναμένει να ασκήσει δημόσια πίεση στη Χαμάς για να βοηθήσει τους ομήρους που παραμένουν αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο σε εκείνο το σημείο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει»

Συγκεκριμένα σε βίντεο διάρκειας λίγο παραπάνω από τρία λεπτά και δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο X, διακρίνεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να μιλάει την περισσότερη ώρα με τη Σπόλιαριτς να παραμένει σιωπηλή ωστόσο όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πως ο Ερυθρός Σταυρός έχει «κάθε δικαίωμα και κάθε προσδοκία να ασκήσει δημόσια πίεση στη Χαμάς» για να απελευθερώσει τους ομήρους, η πρόεδρος του κινήματος δεν άντεξε και απάντησε σε υψηλούς τόνους.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει», απάντησε χαρακτηριστικά με τον Νετανιάχου να σημειώνει ότι «όσο περισσότερη δημόσια πίεση φαινομενικά θα κάναμε, τόσο περισσότερο θα έκλειναν την πόρτα».

Ο Νετανιάχου απάντησε: «δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό», προτού σηκωθεί από την καρέκλα του και επιδείξει ένα κουτί που έγραφε: «φάρμακα και πρώτες βοήθειες για τους ομήρους».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρέδωσε το πακέτο στην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού και «απαίτησε από τον Ερυθρό Σταυρό να εκπληρώσει την αποστολή του και να τα παραδώσει στους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας».

Πιστεύεται ότι 135 όμηροι παραμένουν στη Γάζα – όχι όλοι ζωντανοί – από τους 240 που είχαν συλληφθεί στις 7 Οκτωβρίου. Κάποιοι είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται συνεχή φροντίδα, κάποιοι είναι άρρωστοι ή πιστεύεται ότι είναι τραυματισμένοι, και οι περισσότεροι πιστεύεται ότι κρατούνται σε άθλιες συνθήκες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024