Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Γιατί οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν ξεχωριστά και πριν από τους άλλους

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Γιατί οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν ξεχωριστά και πριν από τους άλλους

Δεν έγινε γνωστό γιατί οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς πριν από άλλους 6-8 ομήρους, η απελευθέρωση των οποίων αναμένεται επίσης σήμερα, Πέμπτη.

Δύο γυναίκες ομήρους απελευθέρωσε η Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων – αιχμαλώτων και οι οποίες βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ κι ενώ αναμένονται περισσότερες απελευθερώσεις τις προσεχείς ώρες.

Απελευθερώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Γάζας, όχι μακριά από περιοχές που βρίσκονται ήδη υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο

Όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) το απόγευμα της Πέμπτης, παραδόθηκαν από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό δύο όμηροι και πλέον βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος μετά από 55 ημέρες.

Ακόμα πρόσθεσαν ότι και άλλοι όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν τις επόμενες ώρες.

Δεν έγινε γνωστό γιατί οι δύο γυναίκες, οι οποίες απελευθερώθηκαν πριν από άλλους 6-8 ομήρους, η απελευθέρωση των οποίων αναμένεται επίσης σήμερα, Πέμπτη.

Οι δύο γυναίκες η 21χρονη Μία Σεμ και τη 40χρονη Αμίτ Σουσάνα, απελευθερώθηκαν στην πλατεία Παλαιστίνης, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, όχι μακριά από περιοχές που βρίσκονται ήδη υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο.

Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο πλήθος πολιτών ήταν παρόντες για να παρακολουθήσουν την παράδοση.

Σύμφωνα με όσα είπε στο CNN, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, η απελευθέρωση των ομήρων που θα συμβεί την Πέμπτη, θα γίνει σε διαφορετικά μέρη και σε διαφορετικές ώρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο λόγος είναι ότι κρατούνται σε διαφορετικά σημεία στη Γάζα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ποιες είναι οι δύο όμηροι που απελευθερώθηκαν

Σύμφωνα με τη Haaretz, η 21χρονη Μία Σεμ, από το Σόχαμ, είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova. Είναι καλλιτέχνης τατουάζ και έχει επίσης γαλλική υπηκοότητα.

Στις 7 Οκτωβρίου φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει από το πάρτι και τραυματίστηκε. Στη συνέχεια οι μαχητές της Χαμάς τη μετέφεραν ως όμηρο στη Λωρίδα της Γάζας. Η 21χρονη ήταν η πρώτη όμηρος που εμφανίστηκε σε βίντεο που γύρισε η Χαμάς στη Γάζα, στο οποίο φαίνεται να δέχεται ιατρική περίθαλψη. Η μητέρα της Κέρεν και οι αδελφές της περιμένουν την επιστροφή της.

Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη εμφάνιση της Μία Σεφ μετά το βίντεο που είχε δημοσιευτεί στις 16 Οκτωβρίου.

Η Μία Σεμ

Η 40χρονη Αμίτ Σουσάνα, από το κιμπουτς Κφαρ Αζά, εργάζεται ως δικηγόρος. Στις 7 Οκτωβρίου είπε στους γονείς της ότι κρύβεται σε μια ντουλάπα μέσα στο δωμάτιο ασφαλείας του σπιτιού της και αρχικά είχε θεωρηθεί ως αγνοούμενη.

Η Αμίτ Σουσάνα

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024