Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ ζητώντας πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραήλ: Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ ζητώντας πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των ομήρων

Φωνή λαού, οργή Θεού στο Ισραήλ μετά τους τρεις φόνους Ισραηλινών από τις IDF. Εκατοντάδες συγγενείς ομήρων και υποστηρικτές τους διαδηλώνουν για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί στον κόμβο Κάπλαν στο Τελ Αβίβ και έχει κλείσει την κυκλοφορία στον απόηχο του φόνου τριών ομήρων από τις IDF. Πριν περίπου δύο εβδομάδες δολοφονήθηκε ακόμα ένας Ισραηλινός από τις IDF.

Η διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα κοντά στο στρατιωτικό αρχηγείο Kirya των IDF σε μια αιφνίδια διαμαρτυρία που ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι (αναμενόμενες) αντιδράσεις για το ατύχημα των IDF να σκοτώσουν 3 άοπλους Ισραηλινούς ομήρους στην Γάζα, δυναμώνουν ώρα με την ώρα

«Ο χρόνος τους τελειώνει! Φέρτε τους πίσω τώρα!» ακούγεται να φωνάζει το πλήθος. «Δεν υπάρχει νίκη μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος όμηρος!»

Η οργή συγγενών και υποστηρικτών τους για την μη διαπραγμάτευση του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων έχει «χτυπήσει κόκκινο» μετά και τον φόνο τριών άοπλων ομήρων από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο θυμός μεταξύ των οικογενειών των ομήρων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να ξεκινήσει μια πρόταση για συμφωνία ομηρίας με τη Χαμάς με το σκεπτικό ότι πιστεύει ότι μόνο οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα θα γονατίσουν την τρομοκρατική οργάνωση και θα την επαναφέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια προσφορά που θα μπορούσε να αποδεχθεί το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να απαγόρευσε στον επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα να ταξιδέψει στο Κατάρ για τον λόγο αυτό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, το Axios αναφέρει ότι ο Νετανιάχου άλλαξε έκτοτε γνώμη και συμφώνησε να στείλει τον Μπαρνέα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχνάν Αλ Θάνι στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο, για να συζητήσουν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων προς μια άλλη συμφωνία για τους ομήρους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024