Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμπού Ομπέιντα: «Εγείρονται υποψίες για χρήση μισθοφόρων στη Γάζα από το Ισραήλ»

Αμπού Ομπέιντα: «Εγείρονται υποψίες για χρήση μισθοφόρων στη Γάζα από το Ισραήλ»

«Εγείρονται υποψίες για χρήση μισθοφόρων στη Γάζα από το Ισραήλ» λέει ο Αμπού Ομπέιντα προσπαθώντας να εξηγήσει τις πολύ μικρές δηλωμένες απώλειες από πλευράς των IDF.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς επιβεβαιώνει ότι «ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις είναι πολύ μεγαλύτερος από τους αριθμούς που παραδέχεται η κατοχή».

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανέφεραν υποψίες ότι ο στρατός της ισραηλινής κατοχής χρησιμοποιεί μισθοφόρους στην επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, Αμπού Ομπέιντα.

Τις ανακοινώσεις απωλειών με φειδώ έχουν καταγγείλει και τα ισραηλινά νοσοκομεία των οποίων οι εκπρόσωποι έχουν αρνηθεί να ακολουθούν τις οδηγίες των IDF

Αναλυτικότερα, ο Abu Obeida τόνισε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων σκοτωμών που αναφέρθηκαν από τους μαχητές των Ταξιαρχιών υπερβαίνει κατά πολύ τους αριθμούς που παραδέχθηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, προσθέτοντας ότι οι απώλειες που αναφέρθηκαν από τους μαχητές της al-Qassam δεν περιλαμβάνουν τα μέλη του πληρώματος και τους διοικητές των ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων που έγιναν στόχος των παρατάξεων της Αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Τις ανακοινώσεις απωλειών με φειδώ έχουν καταγγείλει και κάποια ισραηλινά νοσοκομεία, των οποίων οι εκπρόσωποι έχουν αρνηθεί να ακολουθούν τις οδηγίες των IDF

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ταξιαρχιών αλ-Κουντς, των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ-Άκσα και των Ταξιαρχιών Αμπού Αλί Μουσταφά, ανέφεραν επίσης πολλαπλές επιβεβαιωμένες δολοφονίες, μεταξύ των εχθρικών γραμμών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, τις τελευταίες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός καταρρέει, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ είναι ακόμα σε θέση να αντισταθούν στην ισραηλινή κατοχή.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Ταξιαρχίες κατέστρεψαν περισσότερα από 100 ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες πέντε ημέρες, προσθέτοντας ότι οι μαχητές τους πυροδότησαν προκαθορισμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι ισραηλινές δυνάμεις για κάλυψη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ισραηλινό τανκ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ ηγούνται των δυνάμεων της αδικίας και της επιθετικότητας»

Ο Abu Obeida επεσήμανε τον ηγετικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των «δυνάμεων της αδικίας και της επιθετικότητας», που παρέχουν στην ισραηλινή κατοχή την απαραίτητη στρατιωτική υποστήριξη, μέσω μιας στρατιωτικής αερογέφυρας.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε την ετοιμότητα των μαχητών της αλ Κασάμ να αντιμετωπίσουν και να αποκρούσουν αποφασιστικά τις ισραηλινές δυνάμεις εισβολής. Επιβεβαίωσε τον εξαιρετικό ηρωισμό που επιδεικνύουν οι μαχητές της Αντίστασης, κάνοντας μια έντονη αντίθεση με τη δειλία του ισραηλινού στρατού.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο γενικότερο παλαιστινιακό πληθυσμό, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εξέγερσης κατά της ισραηλινής κατοχής και τη χρησιμοποίηση όλων των δυνατών μέσων αντίστασης στη Δυτική Όχθη. Ο Abu Obeida απευθύνθηκε επίσης στους «ελεύθερους λαούς της αραβικής και ισλαμικής Ούμμας» (σ.σ. Κοινότητα), καθώς και στους μαχητές της, «να κλιμακώσουν τις δράσεις τους απέναντι στην ισραηλινή κατοχή».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024