Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Οι IDF ζητούν από τα ισραηλινά νοσοκομεία να μην αναφέρουν όλες τις απώλειες

Ισραήλ: Οι IDF ζητούν από τα ισραηλινά νοσοκομεία να μην αναφέρουν όλες τις απώλειες

Σύμφωνα με ισραηλινά νοσοκομεία ο εκπρόσωπος των IDF απαίτησε τα δελτία τύπου των νοσοκομείων να συμβαδίζουν με τις δηλώσεις του!

Ισραηλινά νοσοκομεία αποκάλυψαν ότι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απαίτησε να ταιριάξουν τις δημόσιες αναφορές τους για τα περιστατικά που έλαβαν (νεκρούς-τραυματίες), με την καθημερινή του δήλωση που ενημερώνει για τον απολογισμό του πολέμου.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος επέβαλε νέους περιορισμούς σχετικά με την αναφορά των θυμάτων του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού των νοσοκομείων να μην ανακοινώνουν την άφιξη τραυματιών ή νεκρών, εκτός αν έχουν ρητή άδεια των IDF.

Οι δηλώσεις των νοσοκομείων δεν θα παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τραυματίες που δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως από τον εκπρόσωπο

Στόχος είναι να ελεγχθεί ο χρόνος δημοσιοποίησης των πληροφοριών σε ώρες που βολεύουν τον στρατό, ανέφερε στο δημοσίευμά του το Walla!

Λογικρισία και έλεγχος: Το σχέδιο για τις ανακοινώσεις των νοσοκομείων

Εκπρόσωποι των νοσοκομείων σχολίασαν δηκτικά : «Ο εκπρόσωπος του στρατού (ταξίαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι) έχει αναλάβει τον ρόλο του εθνικού εκπροσώπου ηθικού, με την πρωταρχική μας ευθύνη να είναι απέναντι σε όσους λαμβάνουν θεραπεία».

Σε μήνυμα που απέστειλε την Τρίτη, ο επικεφαλής του τμήματος μέσων ενημέρωσης στη μονάδα του Χάγκαρι ενημέρωσε τα νοσοκομεία για μια νέα διαδικασία που τους επιτρέπει να εκδίδουν μόνο μία ημερήσια δήλωση στις 13:00, μετά την καθημερινή ενημέρωση του στρατιωτικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η δήλωση θα περιλαμβάνει στοιχεία για την τελευταία ημέρα, αλλά δεν θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τραυματίες που δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως από τον εκπρόσωπο.

Με δημοσιογραφικούς όρους, η επιτρεπόμενη δήλωση των νοσοκομείων από εδώ και στο εξής αποτελεί «συνέχεια» της ενημέρωσης του Hagari και η δημοσιοποίησή της εξαρτάται από αυτή την απαίτηση.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων υποχρεούνται πλέον να «παρουσιάζουν το περιεχόμενο της δήλωσής τους στον εκπρόσωπο του στρατιωτικού εκπροσώπου που σταθμεύει μόνιμα στο νοσοκομείο για γρήγορη έγκριση πριν από τη δημοσίευση».

Η ομίχλη και η σκόνη του πολέμου, ακολουθείται από την ομίχλη στην ενημέρωση.

«Προτεραιότητα η αξιοπρέπεια των ασθενών και των συγγενών» λένε οι IDF στους δημοσιογράφους

Μεταξύ των «αιτημάτων» που θέτει ο στρατός είναι να «αποφεύγεται η δημοσίευση ειδήσεων που υπονοούν την άφιξη τραυματιών στρατιωτών πριν από την επίσημη ανακοίνωση του στρατιωτικού εκπροσώπου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προειδοποίηση και οι νέες διαδικασίες έρχονται μετά από δύο περιστατικά τις τελευταίες δύο ημέρες που αποκάλυψαν σημαντικές ανακολουθίες μεταξύ των δηλώσεων του εκπροσώπου ή της έλλειψης αυτών.

Για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε ότι ο στρατός δεν ανέφερε ποτέ τον τραυματισμό τριών στρατιωτών από βλήμα όλμου που έπληξε στρατιωτική τοποθεσία κοντά στον οικισμό Στούλα κοντά στον Λίβανο το βράδυ της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, το θέμα έφτασε στα μέσα ενημέρωσης μόνο αφού το Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας ανακοίνωσε το πρωί για άτομα που εισήχθησαν με ελαφρά τραύματα λόγω θραυσμάτων – χωρίς να αναφέρει ότι οι τραυματίες ήταν στρατιώτες ή τις συνθήκες του τραυματισμού τους.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε την Κυριακή ότι πέντε μαχητές τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω κατευθυνόμενου πυραύλου που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο και έπληξε το Μπέιτ Χιλέλ. Ωστόσο, το ιατρικό κέντρο Ζιβ στην περιοχή Σαφάντ, ανέφερε ότι δέχθηκε 12 τραυματίες και μετά από επαλήθευση διαπιστώθηκε ότι οι 11 από αυτούς ήταν στρατιώτες.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος συνέχισε ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία, σε μια υποθετική περίπτωση όπου μια επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα 10 τραυματίες, εκ των οποίων οι εννέα είναι στρατιώτες, θα αναφέρεται γενικά από τα νοσοκομεία ότι παρέλαβαν μόνο έναν τραυματία.

Ελέγχοντας το αφήγημα, το Ισραήλ πιστεύει πως θα στρέψει την κοινή γνώμη υπέρ του.

Οι εκπρόσωποι τύπου των νοσοκομείων έχουν εξαγριωθεί

Συμμεριζόμενος την απογοήτευση, ο Οχάντ Γιεχεζκέλ, εκπρόσωπος και διευθυντής μάρκετινγκ του Ιατρικού Κέντρου Assuta Ashdod, δήλωσε ότι η διαδικασία είναι υπερβολική, υποστηρίζοντας τη συνέχιση της ανεξάρτητης εργασίας επί του θέματος.

Σε μια πιο άμεση περιγραφή της κατάστασης, ο Γιεχεζκέλ δήλωσε ότι ο στρατός «μας ζήτησε ευγενικά να πούμε ψέματα γι’ αυτούς».

«Μας ζητούν να αποκρύψουμε πληροφορίες ή να διαστρεβλώσουμε ειδήσεις. Μου είπαν να δηλώσω ότι μόνο πολίτες έφτασαν… Είπαν σε έναν εκπρόσωπο του νοσοκομείου να μην εκδώσει δήλωση επειδή δεν είχαν ενημερωθεί όλες οι οικογένειες», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, αφού ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου «διερεύνησε τους ισχυρισμούς του στρατού και ρωτώντας στο τμήμα μεταξύ των στρατιωτών και των συγγενών που ήταν κοντά στις οικογένειές τους, ανακάλυψε ότι όλοι ήταν ενήμεροι».

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024