Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μις Νικαράγουα «τρομάζει» την κυβέρνηση Ορτέγα; – Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται για «πραξικόπημα»

Η Μις Νικαράγουα «τρομάζει» την κυβέρνηση Ορτέγα; – Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται για «πραξικόπημα»

Η Μις Νικαράγουα «τρομάζει» την κυβέρνηση Ορτέγα – Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται για πραξικόπημα

Ένα σκάνδαλο που θυμίζει… σενάριο των ταινιών Τζέιμς Μποντ συνταράσσει τα καλλιστεία «Μις Νικαράγουα» με την υπεύθυνη, Κάρεν Σελεμπέρτι, να αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Τις… φωτιές στην κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα στη Νικαράγουα άναψε η νίκη της Σεϊνίς Παλάσιος στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» στις 18 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση Ορτέγα πανηγύρισε –για λίγο- τη νίκη της Παλάσιος αλλά πολύ γρήγορα «χάλασε η γιορτή»

Κι αυτό γιατί εμφανίστηκαν φωτογραφίες της Μις Νικαράγουα από συμμετοχή της σε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2018.

Ο Ορτέγα υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις αυτές ήταν απόπειρα πραξικοπήματος με ξένη υποστήριξη και στόχο την ανατροπή του.

Όπως αναφέρει η New York Post, η αστυνομία υποστηρίζει ότι η Σελεμπέρτι, η διοργανώτρια των καλλιστείων «Μις Νικαράγουα», «συμμετείχε ενεργά, και μέσω διαδικτύου και βγαίνοντας στους δρόμους, στις τρομοκρατικές ενέργειες ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος».

Η Σελεμπέρτι «γλίστρησε μέσα από τα χέρια της αστυνομίας», αφού οι Αρχές της Νικαράγουας αρνήθηκαν να της χορηγήσουν άδεια εισόδου στη χώρα, όταν επιχείρησε να επιστρέψει από το εξωτερικό πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τόσο ο σύζυγός της όσο και ο γιος της τέθηκαν υπό κράτηση.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία

Η Σελεμπέρτι, ο σύζυγος και ο γιος της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία.

«Διατήρησε επαφή με τους προδότες και προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει τα franchises, τις πλατφόρμες και τους χώρους που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για την προώθηση των καλλιστείων για να ενορχηστρώσει τη συνομωσία και να μετατρέψει τους διαγωνισμούς ομορφιάς σε πολιτικές ενέδρες, με τη χρηματοδότηση ξένων πρακτόρων», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη διοργανώτρια των «Μις Νικαράγουα».

Σημειώνεται ότι πολλοί πολίτες της Νικαράγουας, στους οποίους απαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό να διαδηλώνουν ή να κρατούν τη σημαία της χώρας σε πορείες, εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη της Μις Νικαράγουα στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» για να βγουν και να γιορτάσουν στους δρόμους.

«Τρομοκράτες επιχειρούν να μετατρέψουν μια στιγμή υπερηφάνειας σε εκστρατεία πραξικοπήματος»

Η χρήση της γαλανόλευκης σημαίας, αντί του κοκκινόμαυρου πανό των Σαντινίστας του Ορτέγα εξόργισε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία υποστήριξε ότι οι «συνωμότες θα ξεχυθούν ξανά στους δρόμους τον Δεκέμβριο, σε μια επανάληψη του χειρότερου κεφαλαίου της ιστορίας».

Μόλις πέντε ημέρες μετά τη νίκη της Παλάσιο, η αντιπρόεδρος και πρώτη κυρία Ροζάριο Μουρίγιο εξαπέλυε μύδρους κατά των social media της αντιπολίτευσης (πολλές από τις οποίες λειτουργούν από την εξορία) που πανηγύριζαν τη νίκη της ως νίκη της αντιπολίτευσης.


«Αυτές τις ημέρες βλέπουμε τους τρομοκράτες σχολιαστές να κάνουν μια αδέξια και προσβλητική προσπάθεια να μετατρέψουν αυτό που θα έπρεπε να είναι μια στιγμή υπερηφάνειας σε καταστροφική πραξικοπηματική εκστρατεία» είπε η Μουρίγιο.

Η Παλάσιος, που έγινε η πρώτη Νικαραγουανή που κέρδισε τον τίτλο της «Μις Υφήλιος», δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο για τον αντίκτυπο της νίκης της στα πολιτικά πράγματα της χώρας της.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024