Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H νέα crossover προοπτική του Nissan Leaf

H νέα crossover προοπτική του Nissan Leaf

Η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο νέο Leaf το οποίο προδιαγράφεται ως ένα αεροδυναμικό crossover με ανταγωνιστική αυτονομία άνω των 550 χλμ.

Προ λίγων ημερών, η Nissan ανακοίνωσε μια γενναιόδωρη επένδυση στο βρετανικό εργοστάσιο του Sunderland προκειμένου από τα τέλη του 2024 να φιλοξενήσει την παραγωγή της νέας γενιάς του Leaf και προοδευτικά την κατασκευή των επόμενων Juke (2025) το οποίο θα επιστρέψει ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και του επίσης αμιγώς ηλεκτρικού Qashqai το οποίο αναμένεται το 2027.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και λόγω χρονικής εγγύτητας παρουσιάζει το νέο Leaf το οποίο αναμένεται να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις από την πρώτη ενσάρκωσή του ως του πρώτου ηλεκτρικού μαζικής παραγωγής αλλά ακόμα και από την σημερινή γενιά του, υιοθετώντας τις προδιαγραφές και την εμφάνιση ενός μικρού κομψού crossover.

Για την ακρίβεια, η Nissan αναφέρει ως σημείο αναφοράς για την αισθητική του το Ariya ενώ οι Ιάπωνες έχουν ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με την ονομασία Chill-Οut το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την σχεδίαση του Leaf που εκτός από την χρηστική υπόσταση ενός crossover θα θέτει ως προτεραιότητα και την αεροδυναμική προς όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας.

Αφετηρία για το νέο Leaf θα αποτελέσει μια καινούρια αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα η γνωστή από τα Renault Megane E-Tech αλλά και το Ariya, CMF-EV η οποία θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του νέου μοντέλου. Οι μπαταρίες του θα προέλθουν από AESC και θα κατασκευάζονται στην νέα μονάδα παραγωγής που έχει δρομολογηθεί κοντά στο εργοστάσιο του Sunderland.

Σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρόκειται για νέας γενιάς μπαταρίες οι οποίες θα εγγυώνται κατά 30% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με την μπαταρία των 62 KWh με την οποία εφοδιάζεται η σύγχρονη εκδοχή του Leaf. Aυτή η εξέλιξη, συνδυαστικά και με τις υπόλοιπες αλλαγές αναμένεται να επιτρέψει στο επόμενο Leaf να αυξήσει δραστικά την αυτονομία του με τον στόχο να ξεπερνά τα 550 χλμ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024