Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Hyper Tourer Concept: Η εκδίκηση των MPV

Nissan Hyper Tourer Concept: Η εκδίκηση των MPV

Η Nissan παρουσιάζει το πολυτελές όσο και βιώσιμο όραμα της για τα MPV του μέλλοντος που δείχνουν να παίρνουν την «εκδίκησή» τους, προσφέροντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό πολυτέλειας και ευρυχωρίας

Hιαπωνική φίρμα συνεχίζει να συμπληρώνει το παζλ του οράματός της για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος, παρουσιάζοντας εν όψει της έκθεσης του Τόκυο, ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο, αυτή την φορά με την μορφή ενός φουτουριστικού MPV.

To Hyper Tourer όπως ονομάζεται είναι το τρίτο κατά σειρά πρωτότυπα μετά τα Hyper Urban και Hyper Adventure που η Nissan θα παρουσιάσει στην ιαπωνική έκθεση η οποία ανοίγει αυλαία στις 26 Οκτωβρίου, δίνοντας ισχυρές δόσεις από το πώς φαντάζεται το μέλλον της.

Εκτός από την ασυνήθιστη σιλουέτα του που δείχνει να υπηρετεί τόσο το δίπτυχο χρηστικότητας όσο και την αποτύπωση μιας ισχυρής εικόνας που φλερτάρει με την πολυτέλεια, το MPV έχει σχεδιαστεί χωρίς ενδιάμεση κολώνα και με συρόμενες, αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές του προς όφελος της προσβασιμότητας αλλά και της αίσθησης ευρυχωρίας του εσωτερικού.

Το σκεπτικό διαμόρφωσης του εσωτερικού υπακούει στις επιταγές της τεχνολογίας πλήρους αυτόνομης οδήγησης, στοιχείο που μεταφράζεται στη δυνατότητα πλήρους περιστροφής των μπροστινών καθισμάτων που μπορούν να τοποθετηθούν αντικρυστά με τα πίσω δημιουργώντας ένα χώρο που ευνοεί τις συζητήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναψυχή ή και εργασία.

Η ευμεγέθης κεντρική οθόνη που βρίσκεται στο ταμπλό και οι περιφερειακές λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται μέσω «φορετών» συσκευών όπως τα smartwatches ενώ το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί, με την συλλογή δεδομένων από τα wearables να δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα στον θάλαμο, σε επίπεδο θερμοκρασίας, φωτισμού αλλά και μουσικής προς όφελος της ευεξίας των επιβαινόντων.

Υπό το σκεπτικό μιας διαφορετικής εμπειρίας που να ευνοεί το ευ ζην και τη γαλήνη των επιβατών το δάπεδο αποτελείται ουσιαστικά από μια οθόνη LED η οποία προβάλει μοτίβα ουρανού ή ήρεμου νερού μεταφέροντας μιας εμπειρία φύσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντιστοίχως ο φωτισμός έχει σχεδιαστεί τόσο με τη λογική δημιουργίας ενός φιλόξενου περιβάλλοντος χωρίς εντάσεις, αλλά και χάρη στα χαρακτηριστικά ριγέ μοτίβα τα οποία μιμούνται και διάφορες επιφάνειες του εσωτερικού υπό το σκεπτικό μιας αίσθησης πολυτέλειας η οποία είναι διάχυτη χάρη και στην προσεκτική αξιοποίηση υψηλής ποιότητας όσο και βιώσιμων υλικών.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του πολυτελούς MPV, η Nissan ανακοινώνει ότι το Hyper Tourer εφοδιάζεται με το σύστημα e-4ORCE, επωφελούμενο από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που μεταδίδουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και τα οποία τροφοδοτούνται από μπαταρίες ξηρού καταλύτη, στοιχείο που με τη σειρά του επιτρέπει την μεγιστοποίηση της αυτονομίας όσο και της ευρυχωρίας. Όπως και τα άλλα πρωτότυπα της σειράς που η ιαπωνική φίρμα έχει παρουσιάσει με αφορμή την επικείμενη έκθεση του Τόκυο, το Hyper Tourer διαθέτει σύστημα V2X το οποίο του επιτρέπει να τροφοδοτήσει θεωρητικά με ενέργεια οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή ακόμα και νοικοκυριό, ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια των μπαταριών του μπορεί να επιστρέψει και στο δίκτυο.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024