Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Hyper Force: Ωμή ηλεκτρική δύναμη

Nissan Hyper Force: Ωμή ηλεκτρική δύναμη

Aν και η Nissan δεν το δηλώνει σαφώς, η έκθεση του Tόκυο υποδέχτηκε και την πρώτη αποτύπωση του ηλεκτρικού διαδόχου του GT-R

Το 2007 η Nissan παρουσιάζει στην έκθεση του Τόκυο την έκδοση παραγωγής του GT-R R35. Δεκαέξι χρόνια μετά από την ίδια έκθεση που πλέον ονομάζεται Japan Mobility Show η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία που παρά το γεγονός ότι δεν συστήνεται επισήμως ως ο ηλεκτρικός διάδοχος του επιβλητικού sportscar της Nissan, αφήνει την ιστορία να ειπωθεί από την υπερβατική σχεδίαση και τα εξίσου εξωπραγματικά χαρακτηριστικά του.

Σε αυτά εκτός από το εξαιρετικά επιθετικά σχεδιασμένο και γεμάτο ακμές μπροστινό τμήμα  με τα χαρακτηριστικά πτερύγια ακροβολισμένα στο άνω τμήμα του προφυλακτήρα που δείχνει έτοιμο να απορροφήσει κυριολεκτικά την άσφαλτο, ξεχωρίζουν οι ενεργές εισαγωγές αέρα στα μπροστινά φτερά και φυσικά μια αεροδυναμική πτέρυγα που δύσκολα περνάει απαρατήρητη ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον αεροδυναμικό διαχύτη αλλά και μάλλον κάθε επιφάνεια του ηλεκτρικού supercar.

Στις λεπτομέρειες συγκρατήστε τις προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες, τους carbon τροχούς και την ιδιάζουσα σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων μπροστά και πίσω που και πάλι δημιουργούν οπτικούς συνειρμούς με το GT-R.

Aκριβώς με την ίδια υπερβατική λογική έχει σμιλευτεί και το εσωτερικό που θυμίζει περισσότερο cockpit video game παρά τυπικό θάλαμο αυτοκινήτου έστω και του συγκεκριμένου διαμετρήματος. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το τετράγωνο αγωνιστικό τιμόνι και κυρίως η έμφαση στον φωτισμό που αποτελείται από κύβους υπό προοπτική. Η θέση του οδηγού υιοθετεί μια ανάλογη με το εξωτερικό αιχμηρή σχεδίαση η οποία υπόσχεται την μέγιστη δυνατή πλευρική στήριξη, ενώ την εικόνα του εσωτερικού συμπληρώνει κλωβός ασφαλείας από ανθρακόνημα.

Το Hyper Force εφοδιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 1.360 ίππων αποτελούμενο από περισσότερα του ενός ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία εκτός από την παραπάνω απόδοση εξασφαλίζουν και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το μόνο στοιχείο που δημοσιοποιεί η Nissan σχετικά με τις επιδόσεις του είναι η μέγιστη ταχύτητα η οποία διαμορφώνεται σε 320 χλμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς προοπτικές και δεσμεύσεις για την παραγωγή του Hyper Force ωστόσο δεδομένα η Nissan θα αποκτήσει στο μέλλον ένα ηλεκτρικό supercar. Όσο για την χρονική στιγμή υλοποίησης του συγκεκριμένου… μέλλοντος, θα σημειώσουμε απλώς ότι η πρωτότυπη παραλλαγή του R-35 παρουσιάστηκε έξι χρόνια πριν η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του GT-R κάνει την εμφάνισή της ως έκδοση παραγωγής.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ηλεκτρική κατασκευή μια ασφαλής εκτίμηση θα ήταν να τοποθετήσουμε την άφιξή του στα τέλη της δεκαετίας με δεδομένο ότι (και) στην περίπτωση της Nissan προέχουν πιο ευρείας «λήψης» ηλεκτρικά project.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024