Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Hyper Adventure: Περιπέτεια με ηλεκτρικούς όρους

Nissan Hyper Adventure: Περιπέτεια με ηλεκτρικούς όρους

Η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει ένα τολμηρό σχεδιαστικά ηλεκτρικό SUV παρουσιάζοντας ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που συνθέτει το πολυδιάστατο όραμά της για το ηλεκτρικό μέλλον

Μετά το Hyper Urban, η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει το δεύτερο, ίδιας τεχνολογικής λογικής αλλά με διαφορετικό πεδίο δράσης πρωτότυπο μοντέλο που όπως και το πρώτο προορίζεται για την έκθεση του Τόκυο που πραγματοποιείται στα τέλη Οκτώβρη, αποτυπώνοντας τις διαφορετικές όψεις ηλεκτροκίνησης δια χειρός Nissan.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία του, το Hyper Adventure έχει σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό να αντιμετωπίζει κάθε πιθανή πρόκληση σε λιγότερο φιλόξενα εδάφη εξ ου και εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE το οποίο συναντάμε ήδη στο Ariya όσο και στο επταθέσιο X-Trial. To εν λόγω σύστημα αξιοποιεί την λειτουργία δύο ηλεκτρικών μοτέρ –ένα για κάθε άξονα- καθιστώντας εφικτή την τετρακίνηση αλλά και τον έλεγχο στην κατανομή ροπής για κάθε τροχό ξεχωριστά.

Πλην των περιπετειωδών του χαρακτηριστικών, το Hyper Adventure επωφελείται από τεχνολογία V2X, ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στην ευμεγέθη μπαταρία του πρωτότυπου να παρέχει ενέργεια για την φόρτιση συσκευών ή για την τροφοδοσία ενός νοικοκυριού, ενώ διαθέτει επίσης τεχνολογία V2G που μπορεί να επιστρέψει το πλεόνασμα ενέργειάς της στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Όπως επιβάλλει ο προσανατολισμός του το Hyper Adventure υιοθετεί μια σχεδίαση που να ευνοεί τις εκτός δρόμου διαδρομές, διαθέτοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη απόσταση από το έδαφος και κοντούς προβόλους που μεγιστοποιούν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Αντιστοίχως η αφθονία προστατευτικών πλαστικών περιμετρικά του αμαξώματος συνηγορεί στην SUV αισθητική που στην προκειμένη περίπτωση αποτυπώνεται κάπως υπερβολικά προκειμένου να δημιουργήσει την απαιτούμενη εντύπωση. Υπό το ίδιο σκεπτικό και ως οφείλει ως πρωτότυπο, το ιαπωνικό SUV διαθέτει gullwing πόρτες ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει ένα τετραγωνισμένο τιμόνι και οι οθόνες που καλύπτουν το σύνολο  της επιφάνειας του ταμπλό. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να περιστραφούν έως και κατά 180 μοίρες προσφέροντας ένα σημείο παρατήρησης ή και ξεκούρασης ενώ συνδυάζονται με πτυσσόμενα σκαλοπάτια, μια ιδιότητα πολύ χρήσιμη στις εκδρομικές περιηγήσεις και στο camping σύμφωνα με τη Nissan.

Πλην των στοιχείων που ανήκουν στην σφαίρα μιας πρωτότυπης κατασκευής, η τολμηρή αισθητική του Hyper Adventure δείχνει την κατεύθυνση μιας ακόμα αιχμηρότερης κατεύθυνσης από τα σχεδιαστήρια της Nissan στο μέλλον για τα μοντέλα παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από το Hyper Adventure και ήδη γνωστό Hyper Urban η Nissan ετοιμάζει ακόμα τρία πρωτότυπα για την έκθεση του Τόκυο αποτυπώνοντας το όραμά της για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024