Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Hyper Urban: Αστός από το μέλλον

Nissan Hyper Urban: Αστός από το μέλλον

Η ιαπωνική φίρμα δίνει μια γεύση από το όραμα της για το μέλλον της αυτοκίνησης σε αστικό περιβάλλον

Στις 26 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου του Tόκυο, μια ευκαιρία που δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη από τους αυτόχθονες κατασκευαστές όπως η Nissan η οποία επιφυλάσσει για την διοργάνωση πέντε νέα πρωτότυπα. Η ιαπωνική φίρμα δίνει ήδη τις πρώτες συστάσεις για το πρώτο από τα πέντε πρωτότυπα, Hyper Urban το οποίο υιοθετεί την μορφή ενός αστικών προδιαγραφών crossover και μια τολμηρή σχεδιαστική προσέγγιση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το αμιγώς ηλεκτρικό Hyper Urban δεν περιορίζεται μόνο στην εικόνα και τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα καθώς ο τελευταίος συνοδεύεται και από την υποσημείωση της τεχνολογίας V2G. Η Nissan αναφέρει ότι Hyper Urban θα καθιστά εφικτή την αμφίδρομη φόρτιση, τροφοδοτώντας με την αχρησιμοποίητη ενέργεια των μπαταριών του το ηλεκτρικό δίκτυο και κατ΄επέκταση καθιστώντας εφικτή την εξοικονόμηση ενέργειας όσο και χρημάτων για τους ιδιοκτήτες του.

Επιστρέφοντας στην ομολογουμένως εντυπωσιακή αισθητική του, οι πιο εξοικειωμένοι με τα προϊόντα της Nissan μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την μετεξέλιξη του κώδικα του Ariya επί το αιχμηρότερο με το Hyper Urban να δείχνει το δρόμο για τις μελλοντικές επιδιώξεις των σχεδιαστηρίων του ιάπωνα κατασκευαστή αλλά και γιατί όχι στην μελλοντική  μετουσίωση του Leaf σε compact crossover από το 2026. Όπως οφείλει ως concept το Hyper Urban διαθέτει και τις απαραίτητες λεπτομέρειες εντυπωσιασμού που στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονται σε προς τα πάνω και αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, μοτίβο που συνήθως συναντάται σε supercar. Την εικόνα συμπληρώνουν φώτα τεχνολογίας LED μπροστά και πίσω, πανοραμική ηλιοροφή και το ιδιάζον όσο και εξίσου αιχμηρό αισθητικό μοτίβο των τροχών.

Στο εσωτερικό η Nissan έχει ακολουθήσει μια ακόμα πιο φουτουριστική προσέγγιση με το τετραγωνισμένο τιμόνι, τον παραμετροποιήσιμο πίνακα οργάνων που αλλάζει μορφή και χρώμα αναλόγως με τις διάθεση του οδηγού να δίνουν τον τόνο. Εκτός από τεχνολογικά ενσυνείδητος ο θάλαμος επιβατών έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μέγιστη άνεση και την δημιουργία ενός «αστικού χώρου» σε τέσσερις τροχούς, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες χάρη στην πλήρη αναδίπλωση των μπροστινών καθισμάτων να αξιοποιήσουν το αυτοκίνητο χαλαρώνοντας, αξιοποιώντας για την ψυχαγωγία τους τις pop-up και αναδιπλούμενες οθόνες που αναδύονται από την κεντρική κονσόλα κατά τη συγκεκριμένη διαμόρφωση.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024