Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρομέας αναγκάστηκε να διακόψει τις προπονήσεις της και αυτοκτόνησε - Η προφητική ανάρτηση στα social media

Δρομέας αναγκάστηκε να διακόψει τις προπονήσεις της και αυτοκτόνησε – Η προφητική ανάρτηση στα social media

Ο αδερφός της 21χρονης αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει ψυχιατρική βοήθεια ωστόσο δεν την έλαβε ποτέ, λόγω «έλλειψης προσωπικού»

Η σουηδή δρομέας Emilia Brangefalt έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 21 ετών, αφού έβαλε τέλος στη ζωή της.

Η αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail 40 χιλιομέτρων του 2022 στο Chiang Mai και φέτος ήρθε πέμπτη σε αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αλλά αναγκάστηκε να κάνει ένα εκτεταμένο διάλειμμα από το άθλημα αφού διαγνώστηκε με υψηλό καρδιακό ρυθμό (ταχυπαλμίες).

«Και μόνο το να περπατάω είναι επώδυνο αυτή τη στιγμή»

Η ανάρτηση της Emilia

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram στις 4 Νοεμβρίου, η Brangefalt περιέγραψε λεπτομερώς τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, αφού αναγκάστηκε να απέχει από αυτό που αγαπούσε περισσότερο.

«Και μόνο το να περπατάω είναι επώδυνο αυτή τη στιγμή. Έχω πάει στο νοσοκομείο και έχω επισκεφθεί το ιατρείο πάνω από 20 φορές, αλλά κάθε εξέταση είναι καλή. Το σώμα μου εξακολουθεί να είναι πολύ πιεσμένο, παρόλο που του έδωσα τόση αγάπη τους τελευταίους μήνες» γράφει στην ανάρτησή της.

«Ίσως μια μέρα να επιστρέψω. Ή και όχι»

Επισημαίνει παράλληλα πως ενδεχομένως ήταν λάθος να συμμετάσχει σε δύο αγώνες, σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Είμαι πολύ λυπημένη γιατί το τρέξιμο και η προπόνηση σημαίνουν τόσα πολλά» προσθέτει.

«Αλλά τώρα, το να ζεις μια φυσιολογική ζωή είναι δύσκολο. Τον τελευταίο μήνα πέρασα περισσότερες ώρες στο κρεβάτι παρά στα πόδια μου. Ίσως μια μέρα να επιστρέψω. Ή και όχι. Ελπίζω το σώμα μου να μπορέσει να συνέλθει από αυτό» καταλήγει η ανάρτηση.

Το βράδυ της Τετάρτης, η Σουηδική Ομοσπονδία Στίβου επιβεβαίωσε ότι η Brangefalt αυτοκτόνησε.

Η δήλωσή τους αναφέρει: «Κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η Emilia αισθανόταν πολύ άσχημα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είχε καλή υποστήριξη από τους οικείους της, αλλά στις 13 Νοεμβρίου έβαλε τέλος στη ζωή της».

Η δήλωση περιλάμβανε επίσης σχόλια από την Kasja Bergqvist, την αρχηγό της Ομοσπονδίας, η οποία έγραψε ότι ο θάνατος της Brangefalt ήταν «τόσο τραγικός» που «δυσκολεύτηκε να βρει λόγια«.

«Δεν γνώριζα προσωπικά την Emilia, αλλά κατάλαβα ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένα προοδευτικό, αξιαγάπητο, ταλαντούχο κορίτσι με όλη τη ζωή μπροστά της«, πρόσθεσε.

Είχε ζητήσει ψυχιατρική υποστήριξη

Σε ένα αφιέρωμα στην αδελφή του στο Instagram, ο αδελφός της Emilia, Adam, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει ψυχιατρική υποστήριξη στις 12 Νοεμβρίου, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει θεραπεία λόγω «έλλειψης προσωπικού«.

Ο Adam απέτισε φόρο τιμής στις αθλητικές ικανότητες της αδελφής του καθώς και στο πάθος της, προσθέτοντας: «Η αγάπη σου για το άθλημά σου και η ικανότητά σου να κινείσαι, ήταν απερίγραπτη. Μια αγάπη για τον αθλητισμό που πάντα μοιραζόμασταν. Όλα τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που κάναμε σκι, όλα τα άλματα που κάναμε και όλες τις ωραίες αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μέσα από την κίνηση.

«Αλλά η αγάπη είναι δύσκολη. Όταν η αγάπη σου για αυτό που αγαπούσες πιο πολύ ξεριζώνεται με πόνο από σένα και το σώμα σου. Δεν μπορούσες να το αντέξεις άλλο».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024