Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«The New Look»: Νέα σειρά για τους θρύλους της μόδας Κριστιάν Ντιόρ και Κοκό Σανέλ

«The New Look»: Νέα σειρά για τους θρύλους της μόδας Κριστιάν Ντιόρ και Κοκό Σανέλ

Δύο από τους πιο εμβληματικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας σειράς «The New Look».

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε η είδηση πώς υπάρχουν συζητήσεις για τη δημιουργία μιας σειράς, που θα διερευνά πώς οι σχεδιαστές μόδας Κριστιάν Ντιόρ και Κοκό Σανέλ διαχειρίστηκαν τη φρίκη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και λάνσαραν τη σύγχρονη μόδα.

«Τοποθετημένο την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στο Παρίσι του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η σειρά «The New Look» εστιάζει στην κομβική στιγμή του 20ου αιώνα, όταν η γαλλική πόλη επανέφερε τον κόσμο στη ζωή μέσω της μόδας του Κριστιάν Ντιόρ. Καθώς ο Ντιορ αφήνει με την πρωτοποριακή του εμπειρία εμβληματικό αποτύπωμα ομορφιάς και επιρροής, η βασιλεία της Σανέλ ως πιο διάσημης σχεδιάστριας μόδας στον κόσμο τίθεται σε κίνδυνο.

Οι πρωταγωνιστές

Η δραματική σειρά ακολουθεί τις εκπληκτικές ιστορίες των συγχρόνων και των αντιπάλων του Σανέλ, από τη Ντιόρ, τον Πιερ Μπαλμέν, τον Κριστόμπαλ Μπαλενθιάγα και άλλους», αναφέρει η επίσημη σύνοψη.

Η Apple TV συνεργάστηκε με τον Ντιόρ για να προσφέρει «μια εκπληκτική παρουσίαση του ατελιέ, των σχεδίων και των ρούχων που δημιουργήθηκαν από τον Κριστιάν Ντιόρ».

Μόδα, λάμψη και ίντριγκες στο Παρίσι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μία σειρά που θα συζητηθεί.

Ο Τζακ Αντόνοφ υπογράφει το σάουντρακ της σειράς, για το οποίο επιτυχίες του 20ου αιώνα διασκευάστηκαν από τη Λάνα Ντελ Ρέι, τη Φλόρενς Γουέλς, τον Νικ Κέιβ και άλλους καλλιτέχνες. Στην ιστορική δραματική σειρά 10 επεισοδίων από τον Τοντ Κέσλερ, πρωταγωνιστεί ο Μπεν Μέντελσον ως Κριστιάν Ντιόρ, η Ζιλιέτ Μπινός ως Κοκό Σανέλ και η πρωταγωνίστρια του Game Of Thrones, Μέισι Γουίλιαμς ως ηρωίδα της Kάθριν Ντιόρ.

Οι πρώτες εικόνες

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και γυρίστηκε αποκλειστικά στο Παρίσι, η σειρά επικεντρώνεται στους σχεδιαστές μόδας καθώς περιηγούνται στη φρίκη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και λανσάρουν τη σύγχρονη μόδα. Θα πρωταγωνιστήσει επίσης ο Τζον Μάλκοβιτς ως Γάλλος couturier Λουσιέν Λελόνγκ και η Έμιλι Μόρτιμερ ως κοινωνικός και στενός συνεργάτης της Κοκό Σανέλ, Έλσα Λομπάρντι. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τον Μπεν ως Ντιορ να ποζάρει με ένα κοστούμι, ενώ εργάζεται σκληρά για το στούντιο του και την Ζιλιέτ ως Κοκό φορώντας μαύρο φόρεμα και πέρλες στο λαιμό.

Το Apple TV+ αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The New Look»

Με φόντο τη ναζιστική κατοχή του Παρισιού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το δράμα επικεντρώνεται στην κομβική στιγμή του εικοστού αιώνα, όταν η γαλλική πόλη οδήγησε τον κόσμο στη ζωή μέσω του fashion icon του Κριστιάν Ντιορ.

Η σειρά θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της με τα τρία πρώτα επεισόδια την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στο Apple TV+, ακολουθούμενο από ένα επεισόδιο κάθε Τετάρτη έως 3 Απριλίου.

Η αρχή της διαμάχης Ντιόρ-Σανέλ

Τον Φεβρουάριο του 1947, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κολεξιόν του Ντιόρ φέρνοντας ένα νέο αέρα ένα «New Look» σε ένα λαβωμένο Παρίσι. Με σύμμαχό του τη θηλυκότητα, έδωσε όγκο και μάκρος στις φούστες, στένεψε τη γυναικεία μέση, ελευθέρωσε τους ώμους και δημιούργησε φορέματα με ατελείωτα μέτρα υφάσματος. Ακολούθησε μια μυστική επίδειξη στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη για την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

«Κοιτάξτε πόσο γελοίες είναι αυτές οι γυναίκες, που φορούν ρούχα από έναν άνδρα που δεν γνωρίζει τις γυναίκες, δεν είχε ποτέ γυναίκες και ονειρεύεται να γίνει μία», ήταν η απάντηση της Κοκό Σανέλ και η αρχή της διαμάχης των δύο ιστορικών σχεδιαστών με την ίδια να προσθέτει: «Ντιόρ; Μα, αυτός δεν ντύνει τις γυναίκες. Αυτός τους φορά ταπετσαρίες».

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024