Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: «Κακοσκηνοθετημένο έργο» οι «ενδείξεις» του Ισραήλ ότι όμηροι κρατούνταν σε νοσοκομείο

Χαμάς: «Κακοσκηνοθετημένο έργο» οι «ενδείξεις» του Ισραήλ ότι όμηροι κρατούνταν σε νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Αλ Ραντίσι έχει εκκενωθεί «υπό την απειλή των όπλων» λέει η Χαμάς

Για «κακοσκηνοθετημένο έργο» κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έχει «ενδείξεις» πως η οργάνωση κρατούσε ομήρους σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εμφανίστηκε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν «ενδείξεις» της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα. Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το «πρόγραμμα» των «δεσμοφυλάκων» των ομήρων.

«Πιστεύουν ότι τα βρεφικά κρεβάτια σε νοσοκομείο είναι ασυνήθιστη απόδειξη»

«Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη» σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία». «Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το Αλ Ραντίσι έχει εκκενωθεί -«υπό την απειλή των όπλων», σύμφωνα με τη Χαμάς- και είναι πλέον άδειο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε «μια υποδομή της Χαμάς στο υπόγειο» του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει αυτοψία στον χώρο.

«Το υπόγειο εμφανίζεται στα αρχικά σχέδια του νοσοκομείου ως χώρος αποθήκευσης και οι εκτοπισμένοι κατέφυγαν εκεί» για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, απάντησε η Χαμάς. Εάν το χρησιμοποιούσε η οργάνωση «γιατί δεν συνέλαβαν κανέναν μαχητή εκεί;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της.

Πρόωρα μωρά κι ασθενείς σε ΜΕΘ αργοσβήνουν σε θαλάμους χωρίς ρεύμα

Τόσο απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ανθρωπιστικές οργανώσεις τα χαρακτηρίζουν πλέον νεκροταφεία.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera Arabic, ο Dr Ashraf al-Qudra, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δήλωσε ότι λόγω της έλλειψης καυσίμων, όλα τα νοσοκομεία του πολιορκημένου θύλακα θα μπορούσαν να κλείσουν μέσα σε 48 ώρες.

Εν μέσω αναφορών για μωρά που πεθαίνουν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και ασθενείς που αντιμετωπίζουν πυρά ελεύθερων σκοπευτών, το Ισραήλ συντονίζει τη μεταφορά θερμοκοιτίδων για νεογνά και αναπνευστήρων για παιδιά από ένα ισραηλινό νοσοκομείο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 100 πτώματα είχαν συσσωρευτεί στο νοσοκομείο, δημιουργώντας μια οξεία υγειονομική κρίση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024