Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Άμεση κατάπαυση του πυρός εξ ονόματος της ανθρωπότητας» ζητά ο Γκουτέρες

Γάζα: «Άμεση κατάπαυση του πυρός εξ ονόματος της ανθρωπότητας» ζητά ο Γκουτέρες

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο Γκουτέρες δεν αξίζει να είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθύτατα ανήσυχος για τη φρικτή κατάσταση και τις σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών σε πολλά νοσοκομεία της Γάζας», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Εξ ονόματος της ανθρωπότητας, ο γενικός γραμματέας ζητά να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός» είπε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν αξίζει να είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, δήλωσε νωρίτερα ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες «δεν είναι κατάλληλος να ηγείται του οργανισμού καθώς δεν έχει καταδικάσει επαρκώς τη Χαμάς και είναι κοντά με το Ιράν».

«Δεν αξίζει να είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών. Τόσο ο Γκουτέρες όσο και όλα τα ελεύθερα έθνη θα πρέπει να φωνάξουν για την απελευθέρωση της Γάζας από τη Χαμάς. Όλοι είπαν ότι η Χαμάς είναι χειρότερη από τον ISIS. Εκείνος γιατί δεν το λέει;» είπε χαρακτηριστικά ο Κοέν.

Στους 11.320 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Ανάμεσά τους 4.650 παιδιά

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 11.320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.650 παιδιά και 3.145 γυναίκες, ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς. Επιπλέον, 29.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς είπε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες πτώματα είναι διασκορπισμένα στους δρόμους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζα και είναι αδύνατη η περισυλλογή τους, καθώς ο ισραηλινός στρατός στοχοθετεί τα ασθενοφόρα και τους διασώστες που επιχειρούν να τα προσεγγίσουν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024