Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το συν τρεις μπορεί να λύσει την «εξίσωση»

Το συν τρεις μπορεί να λύσει την «εξίσωση»

Σε λίγες μέρες όλα τα... φύλλα θα είναι στο τραπέζι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μπορεί να διαμορφώσει νέο σκηνικό

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου το βράδυ της Τρίτης θα κοντραριστεί με την Μακάμπι για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σ’ ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού.

Γίνεται βεβαίως εύκολα αντιληπτό πως το παιχνίδι με την ομάδα του Τελ Αβίβ θα είναι δύσκολο και το καθιστά ακόμα δυσκολότερο η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αυτά τα νέα που περίμενε τόσο καιρό ο προπονητής του Ολυμπιακού, για να επαναφέρει την ομάδα του σε «εργοστασιακές ρυθμίσεις».

Η επιστροφή του Σίκμα (θα παίξει μάλιστα κόντρα στην Μακάμπι στο 5) αλλά και η συμμετοχή του Σακίλ ΜακΚίσικ στις προπονήσεις της ομάδας, δημιουργούν ένα νέο «σκηνικό» για τον Ολυμπιακό.

Κι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στα παιχνίδια που θα έρθουν για τους πειραιώτες, καθώς ο Μπαρτζώκας θα έχει συν δύο παίκτες στη διάθεσή του, κάτι που περιμένει πως και πως ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Ναι γυρίζουν οι δύο Αμερικανοί, σε λίγες μέρες επιστρέφει ο Μιλουτίνοφ και η εξίσωση θα είναι πολύ διαφορετική για την ομάδα του λιμανιού. Και για ν’ ακριβολογούμε, όχι με συν δύο, αλλά τρεις.

Το αν θα διαμορφωθούν νέα δεδομένα όταν ο Ολυμπιακός θα είναι μακριά από τραυματισμούς είναι κάτι που δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς τούτη την ώρα.

Για την ακρίβεια δεν μπορεί να το απαντήσει όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους» αλλά για οποιαδήποτε ομάδα που έχει «βασανιστεί» από τραυματισμούς.

Όμως αυτό το συν τρεις θα διαμορφώσει σίγουρα ένα νέο «οδικό χάρτη» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ο κόουτς του Ολυμπιακού θα μπορεί να ποντάρει σε αυτό που είχε σχεδιάσει στο μυαλό του φτιάχνοντας την ομάδα του το καλοκαίρι.

Και είναι γεγονός πως μια ομάδα κρίνεται όταν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες και μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες για την ομάδα του λιμανιού.

Άλλη κουβέντα η μεταγραφή

Όταν ο Ολυμπιακός καταφέρει να παραταχθεί πλήρης και σχηματιστεί το «παζλ», θα είμαστε σε θέση ν’ αντικρίσουμε την μεγάλη εικόνα.

Γι’ αυτό και στην αγωνιστική «εξίσωση» δεν θα υπάρχει άγνωστος Χ και άγνωστος Ψ. θα υπάρχουν δεδομένα, ανάλυσή τους και λήψη αποφάσεων ανάλογα με τις απαντήσεις.

Ασφαλώς λοιπόν τα συμπεράσματα θα είναι πιο ασφαλή για τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν όταν όλα τα «όπλα» του Μπαρτζώκα είναι στο παρκέ.

Το ενδεχόμενο όμως απόκτησης παίκτη δεν είναι μέρος της «εξίσωσης» αλλά ένα άλλο θέμα που όμως σίγουρα απασχολεί τον οργανισμό της ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα απαντώντας σε ερωτήσεις και το έκανε με πολύ μεγάλη προσοχή. Το κυριότερο όμως, το έκανε με σεβασμό στην ομάδα του κι αυτό μετράει πολύ για κάθε παίκτη.

Οι επιστροφές των παικτών που αντιμετώπισαν προβλήματα, δίνουν την δυνατότητα στον κόουτς του Ολυμπιακού ν’ ανακατέψει καλύτερα την τράπουλα. Κάτι που δεν ήταν εφικτό στην παρούσα φάση καθώς έλλειπαν πολλά… φύλλα απ’ το τραπέζι κι αυτό αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Επαναλαμβάνουμε, το αν θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός στο «4» είναι απόφαση του Μπαρτζώκα, αλλά τούτη την ώρα αυτό που «καίει» τους πειραιώτες είναι η επιστροφή στις νίκες.

Και μια νίκη κόντρα στην Μακάμπι θα έχει τεράστια αξία, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Μπασκόνια.

Αυτό που έχει όμως την μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα είναι ότι ο Μπαρτζώκας μπορεί να «εμφανίσει» στο παρκέ ΜακΚίσικ, Σίκμα και Μιλουτίνοφ μαζί, στον αγώνα με την Ζαλγκίρις.

Και μετά τα «κουκιά» δεν θα είναι… μετρημένα.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024