Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα βοηθήσετε τον σκύλο σας να ξεπεράσει τον φόβο του για την ηλεκτρική σκούπα

Πώς θα βοηθήσετε τον σκύλο σας να ξεπεράσει τον φόβο του για την ηλεκτρική σκούπα

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του σκύλου είναι η ηλεκτρική σκούπα. Πώς θα βοηθήσετε τον αγαπημένο σας φίλο να τη δει... με άλλο μάτι

Δεν είναι μικρό το ποσοστό σκύλων, που στο θέαμα της ηλεκτρικής σκούπας γίνονται… Λούης.

Κάποιοι άλλοι σκύλοι εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές, ή έντονα σημάδια άγχους.

Το σίγουρο είναι, ότι η παρουσία της ηλεκτρικής σκούπας δεν τους είναι ευχάριστη.

Συμπεριφορές που σχετίζονται με φοβίες, βοηθάμε πάντα τον σκύλο μας να τις ξεπεράσει

Τα μαθήματα εξοικείωσης και θετικών συνειρμών. θα βοηθήσουν τον σκύλο να ξεπεράσει τη φοβία του

Συμπεριφορές που σχετίζονται με φοβίες, βοηθάμε πάντα τον αγαπημένο μας φίλο να τις ξεπεράσει, ζητώντας τη συνδρομή ενός θετικού εκπαιδευτή σκύλου. Δεν αφήνουμε το ζωάκι μας να το διακατέχουν για το υπόλοιπο της ζωής του.

Γι’ αυτό, εάν διαπιστώσετε ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι… φόβος και τρόμος για το κουτάβι σας ή για τον ενήλικο σκύλο σας, οφείλετε να του κάνετε μαθήματα εξοικείωσης και θετικών συνειρμών.

Θυμίζουμε ότι η κύρια περίοδος κοινωνικοποίησης του κουταβιού είναι μέχρι τον τέταρτο μήνα. Και πρέπει να γίνει ήπια και σωστά.

Πώς θα ξεπεράσει τον φόβο του για την ηλεκτρική σκούπα

Εάν, λοιπόν, το κουτάβι σας ή ο ενήλικας σκύλος σας φοβάται την ηλεκτρική σκούπα, δεν πρέπει να τη βάλετε σε λειτουργία, προτού του δώσετε χρόνο να εξοικειωθεί με το μηχάνημα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να την τοποθετήσετε στη μέση του σαλονιού, ώστε το ζωάκι να την εξερευνήσει πρώτα ως σταθερό και σιωπηλό αντικείμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα συνηθίσει το σχήμα και τη μυρωδιά της.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κουνήστε την ηλεκτρική σκούπα για ένα δευτερόλεπτο. Μετά, αφήστε και πάλι το κουτάβι/ενήλικο σκύλο να την πλησιάσει. Ύστερα μπορείτε να κάνετε ότι σκουπίζετε.

Το μηχάνημα, όμως, να είναι απενεργοποιημένο, έτσι ώστε ο αγαπημένος σας φίλος να συνηθίσει την κίνηση. Έπειτα από λίγο το κουτάβι/ενήλικος σκύλος θα γνωρίζει ότι το αντικείμενο είναι το ίδιο ακίνδυνο, ακόμα και εάν κινείται.

Στη συνέχεια, θα βάλετε σε λειτουργία το μηχάνημα για πέντε δευτερόλεπτα, αλλά θα το κρατάτε σε κάποια απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο το ζωάκι θα καταγράψει την ηλεκτρική σκούπα στην ασφαλή πλευρά του συναισθηματικού «κόσμου».

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να δίνετε στον σκύλο σας μια λιχουδιά σε κάθε του επιθυμητή συμπεριφορά. Για παράδειγμα: Πλησιάζει και μυρίζει το μηχάνημα; Του δίνετε λιχουδιά. Κινείτε την ηλεκτρική σκούπα και παραμένει ήρεμος; Του προσφέρετε λιχουδιά.

Όταν θα βάλετε σε λειτουργία το μηχάνημα, δώστε του περισσότερες λιχουδιές, για να του αποσπάσετε την προσοχή από τον θόρυβο. Προσοχή στους χρόνους λειτουργίας της ηλεκτρικής σκούπας, στα πρώτα σας μαθήματα.

Δώστε στον μικρό σας φίλο τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται, ώστε να εξοικειωθεί και να μπορέσει να διαχειριστεί τον… μπαμπούλα – ηλεκτρική σκούπα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024