Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπόρις Τζόνσον σε... νέες περιπέτειες - «Σκοτώνει» τον κοροναϊό το πιστολάκι για τα μαλλιά;

Ο Μπόρις Τζόνσον σε… νέες περιπέτειες – «Σκοτώνει» τον κοροναϊό το πιστολάκι για τα μαλλιά;

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, γνωστός αρνητής στην πρώτη φάση της επέλασης της πανδημίας του κορονοϊού, φέρεται να είχε «σοβαρές» ανησυχίες και να έψαχνε... περίεργες «θεραπείες».

Μοιάζει απίστευτο αλλά δεν είναι. Ο Μπόρις Τζόνσον είχε ρωτήσει δύο εξέχοντες επιστήμονες, συμβούλους της βρετανικής κυβέρνησης αν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στη μύτη ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να «σκοτώνει» τον κορονοϊό, υποστηρίζει ο πρώην ειδικός σύμβουλός του.

Στη γραπτή κατάθεσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δημόσιας έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Ντόμινικ Κάμινγκς υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2020 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, ευρισκόμενος σε μια «άσχημη περίοδο» μοιράστηκε με άλλους «ένα βίντεο ενός ατόμου που χρησιμοποιούσε ένα ειδικό πιστολάκι στη μύτη του για να σκοτώνει την Covid και ρώτησε τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Σερ Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο Σερ Κρις Γουίτι τι άποψη είχαν για αυτό».

Το εν λόγω βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο γιατί το κατέβασε η πλατφόρμα YouTube.

Ο Κάμινγκς αποκάλυψε…

Ο αμφιλεγόμενος πρώην προϊστάμενος προσωπικού του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου, εγκέφαλος της προεκλογικής εκστρατείας για το Brexit, Ντομινίγκ Κάμινγκς,  περιέγραψε τον Μπόρις Τζόνσον ως «εξαιρετικά απρόσεκτο» εκείνη την περίοδο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εξαιτίας του διαζυγίου του που όδευε προς την οριστικοποίηση. «Η νυν σύντροφός του ήθελε να οριστικοποιήσει την ανακοίνωση του αρραβώνα τους» και ο ίδιος «έλεγε ότι ήθελε να δουλέψει το βιβλίο του για τον Σαίξπηρ», το οποίο ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Ο Κάμινγκς αποκάλυψε ακόμα ότι την περίοδο εκείνη ο Τζόνσον του είχε ζητήσει να βρει μια «νεκρή γάτα» για να βγάλει την πανδημία του κορονοϊού από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, επειδή την είχε «σιχαθεί». Με τη φράση «νεκρή γάτα» εννοούσε μια στρατηγική πολιτικής συμπεριφοράς δημιουργίας εντυπωσιακών ισχυρισμών που θα αποσπούσαν την προσοχή των ΜΜΕ από την ανεπιθύμητη ιστορία της Covid-19. 

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το «παραστράτημα» του ίδιου του Κάμινγκς που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επειδή έκανε ταξίδια εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας (καραντίνα), όμως ο Τζόνσον τον στήριξε και τον κράτησε στη θέση του παρά τις καταγγελίες σε βάρος του.

Η δημοσιοποίηση αυτής της κατάθεσης έρχεται μία ημέρα μετά την εξαιρετικά δυσάρεστη για τον Τζόνσον μαρτυρία άλλων συμβούλων του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία. Όπως υποστήριξαν, «τα γεγονότα τον είχαν ξεπεράσει» και δεν ενδιαφερόταν σχεδόν καθόλου για τα θύματα, μολονότι η χώρα είχε πληγεί πολύ σοβαρά, έχοντας 230.000 νεκρούς.

Θυμίζουμε πως ο Τζόνσον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 2022, λόγω των αλλεπάλληλων σκανδάλων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα και πολλά από αυτά σχετίζονταν με την παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών για την πανδημία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024