Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Το όνομα του νεογέννητου γιου του θα είναι Οδυσσέας

Μπόρις Τζόνσον: Το όνομα του νεογέννητου γιου του θα είναι Οδυσσέας

Το όνομα του μωρού του Μπόρις Τζόνσον εμπνεύστηκε από τον Έλληνα ήρωα, Οδυσσέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και η σύζυγός του Κάρι ανακοίνωσαν τον ερχομό του τρίτου τους μωρού μαζί με το όνομα που επέλεξαν να τους δώσουν.

Επιβεβαιώνοντας τα χαρμόσυνα νέα σε μια ανάρτηση στο Instagram στις 11 Ιουλίου, η σύμβουλος μέσων ενημέρωσης Κάρι μοιράστηκε μια φωτογραφία της ίδιας να κρατάει το νεογέννητο.

Στη λεζάντα έγραψε: «Καλώς ήρθατε στον κόσμο Frank Alfred Odysseus Johnson που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου στις 9.15 π.μ. (Μπορείτε να μαντέψετε ποιο όνομα διάλεξε ο σύζυγός μου;!».

Η Κάρι Τζόνσον πρόσθεσε: «Λατρεύω κάθε λεπτό της νυσταγμένης φούσκας του μωρού. Το να βλέπω τους δύο μεγαλύτερους μου να αγκαλιάζουν το νέο τους αδελφό με τόση χαρά και ενθουσιασμό είναι το πιο υπέροχο πράγμα που έχω δει».

Ο Οδυσσέας – το όνομα στο οποίο πιθανώς αναφερόταν – προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν έχει ακόμη εξηγήσει γιατί κατέληξαν στον ήρωα της «Οδύσσειας» του Ομήρου όταν έψαχναν για το όνομα.

Ο λόγος της έμπνευσης από την ελληνική μυθολογία

Ο 59χρονος Τζόνσον σπούδασε κλασική φιλολογία στο Balliol College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ο Οδυσσέας είναι ένας θρυλικός Έλληνας βασιλιάς στο έπος του Ομήρου «Οδύσσεια», το οποίο όπως αποφασίστηκε θα είναι ένα από τα ονόματα του νεογέννητου μωρού.

Ο λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε το όνομα του ήρωα του Ομήρου μάλλον – χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα- είναι επειδή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει δηλώσει πως ανά διαστήματα μελετά την ελληνική μυθολογία.

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια είναι ο δεύτερος γιος της Κάρι Τζόνσον με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Μπόρις Τζόνσον πάντα αρνιόταν να πει πόσα παιδιά έχει συνολικά. Είναι γνωστό ότι έχει γίνει πατέρας τουλάχιστον οκτώ μέχρι στιγμής, από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές γυναίκες. Τέσσερα παιδιά απέκτησε με την πρώην σύζυγό του Marina Wheeler και ένα ακόμη το 2009 με την σύμβουλο τεχνών Helen Macintyre, με την οποία είχε σχέση.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024