Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα κάνατε γυμνισμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλονίας;

Θα κάνατε γυμνισμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλονίας;

Ένα μουσείο της Βαρκελώνης άνοιξε τις πόρτες του για τους γυμνιστές το Σάββατο, διοργανώνοντας μια ειδική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες μπορούσαν να πετάξουν τα ρούχα τους.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας πραγματοποίησε την 90λεπτη ξενάγηση σε συνεργασία με τη Λέσχη Νατουραλισμού της Καταλονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν την έκθεση Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας.

Η δράση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, ώστε οι γυμνοί επισκέπτες να μην έρχονται σε επαφή με τους ντυμένους

«Θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια πιο ενδιαφέρουσα επίσκεψη και όχι μια τυπική ξενάγηση», δήλωσε ο ξεναγός Edgard Mestre, ο οποίος επίσης δεν φορούσε ρούχα. «Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν να το δουν να αισθανθούν ακριβώς το ίδιο με το έργο που βλέπουν».

Η διαδικτυακή σελίδα του μουσείου έδινε την υπόσχεση στους ενδιαφερόμενους ότι θα μπορούν «να θαυμάσουν τα έργα ποζάροντας στην ίδια ακριβώς θέση με αυτά, εντελώς γυμνοί και περικυκλωμένοι από άλλα σώματα».

Photo: Nacho Doce/Reuters

«(Αισθάνομαι) την ίδια ένταση με την αντίστοιχη παρακολούθηση με ρούχα, αλλά με τη διαφορά ότι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα ότι το γυμνό υπήρχε πάντα και ότι τα σώματα δεν πρέπει να αποτελούν αιτία ντροπής για κανέναν», δήλωσε η εργαζόμενη στον τομέα της υγείας Μάρτα, 59 ετών, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση.

Πρακτικά ζητήματα

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου και η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ. Ο χώρος είναι μικρός και η δράση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, ώστε οι γυμνοί επισκέπτες να μην έρχονται σε επαφή με τους ντυμένους ανθρώπους. Παρεμπιπτόντως, η γύμνια είναι προαιρετική- οι επισκέπτες δύνανται επίσης να επιλέξουν να μην φορέσουν τα ρούχα τους.

Το μουσείο επιβεβαιώνει ότι τα παπούτσια πρέπει να φοριούνται για λόγους ασφαλείας. Κατά τα άλλα όμως σας καλούν να αφήσετε πίσω σας όλες τις αναστολές και να απολαύσετε την τέχνη με έναν πρωτοποριακό τρόπο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για έμπειρους γυμνιστές ή περίεργους λάτρεις της τέχνης να ανακαλύψουν πώς είναι η τέχνη χωρίς τα ρούχα ως φραγμό.

*Με πληροφορίες από: CNN | inspain.news | Φωτογραφίες: Nacho Doce/Reuters

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024