Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Σκοτάδι εντός και εκτός εισαγωγικών - Κόπηκε το τελευταίο διεθνές καλώδιο ίντερνετ

Γάζα: Σκοτάδι εντός και εκτός εισαγωγικών – Κόπηκε το τελευταίο διεθνές καλώδιο ίντερνετ

Σύμφωνα με την Jawwal, τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Παλαιστίνη οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν το τελευταίο διεθνές καλώδιο της Γάζας, το οποίο συνέδεε τον θύλακα με τον κόσμο.

Ένας κορυφαίος παλαιστινιακός πάροχος τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι υπέστη «πλήρη διακοπή όλων των υπηρεσιών επικοινωνίας και διαδικτύου» στη Γάζα την Παρασκευή, καθώς το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπεί τον παράκτιο θύλακα με αεροπορικές επιδρομές, καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις».

Η παλαιστινιακή εταιρεία επικοινωνιών Jawwal μέλος του Ομίλου Paltel, ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν το τελευταίο διεθνές καλώδιο της Γάζας, το οποίο συνέδεε τον θύλακα με τον κόσμο

Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους πως το black out στις τηλεπικοινωνίες θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα θύματα.

Τόσο λόγω της αδυναμίας των πολιτών να καλέσουν ασθενοφόρα, αλλά και από φόβο της έλλειψης δημοσιογραφικού ελέγχου προς το Ισραήλ.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών της Παλαιστίνης

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε την πλήρη διακοπή όλων των υπηρεσιών επικοινωνίας και διαδικτύου με τη Λωρίδα της Γάζας λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης. Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της τελευταίας ώρας είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή όλων των εναπομεινάντων διεθνών οδών που συνδέουν τη Γάζα με τον έξω κόσμο.

Εκκλήσεις έγιναν στον Έλον Μασκ να δώσει σήμα στην Γάζα μέσω της Starlink, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση.

»Αυτή η καταστροφή έρχεται να προστεθεί στις διαδρομές που είχαν καταστραφεί προηγουμένως κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσης, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή όλων των υπηρεσιών επικοινωνίας από την αγαπημένη μας Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών της Παλαιστίνης, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η Paltel μέσω της Jawwal παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Σε παγκόσμια κλίμακα ασκούνται πιέσεις στην Starlink του Έλον Μασκ να δώσει δορυφορικό ίντερνετ στη Γάζα όπως είχε κάνει στην περίπτωση της Ουκρανίας, όμως κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024