Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής» - Το ελληνικό αφρώδες κρασί που κατέκτησε τον κόσμο

«Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής» – Το ελληνικό αφρώδες κρασί που κατέκτησε τον κόσμο

Μια ταινία στους κινηματογράφους για ένα άγνωστο success story από τα βουνά της Αρκαδίας.

Οινοποιία Αδερφών Παπανικολάου: Ο πατέρας αφέντης, ο οραματιστής γιος Βασίλης, ο τυχοδιώκτης αδελφός Νίκος και η μάνα-Κέρβερος. Παράγοντας αφρώδη οίνο από την Αρκαδία από το 1885, ονειρεύονται μια Καμπανία της Ανατολής.

Στο σπίτι, συγκρούσεις χαρακτήρων. Έξω καραδοκούν οι αντίπαλοι που θα τους οδηγήσουν σ’ ένα τραγικό τέλος. Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.

Δείτε το τρέιλερ 

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής» του Κώστα Σπυρόπουλου, που είναι παραγωγής της ΕΡΤ και του Κέντρου Κινηματογράφου, έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου, όπου και θα προβάλλεται ως τις 14 Νοέμβριου 2023.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Οδυσσέας Σταμούλης και Σοφία Σεϊρλή, ενώ την μουσική υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Με πλούσιο αρχειακό υλικό, περιγράφει το εγχείρημα των Αδελφών Παπανικολάου, στο χωριό Ρίζες Τεγέας, οι οποίοι πέτυχαν από το 1885 έως το 1935 να παράγουν σαμπάνια εκλεκτής ποιότητας, να κερδίσουν χρυσά βραβεία στις Παγκόσμιες Εκθέσεις της εποχής και να καταγράψουν στο Παγκόσμιο Οινολογικό Λεξικό του Μπορντό την Τεγέα ως τον «τόπο παραγωγής αφρώδους οίνου εφάμιλλου των γαλλικών».

Photo: YouTube

Ο τίτλος του φιλμ «Αρκαδία, η Καμπανία της Ανατολής» προέρχεται από μια φράση του Βασιλείου Παπανικολάου στο βιβλίο του «Η Αρκαδία υπό Οινολογικήν Έποψιν» που αποδεικνύει πως το όραμα αυτό δεν ήταν μια υπερφίαλη επιδίωξη. Βασιζόταν στην απόλυτη ταύτιση -ομοιότητα της επαρχίας της Γαλλίας Καμπανία με το οροπέδιο της Μαντινείας σε ό, τι αφορά την σύσταση του εδάφους, το μικρο-κλίμα, το υψόμετρο και, ιδίως, την καλλιέργεια της αρωματικής ποικιλίας φιλέρι.

Photo: filmfestival.gr

*Με στοιχεία από ertnews.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024