Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εχει δρομολογηθεί σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εχει δρομολογηθεί σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τέλος η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζωπυρώθηκε με την αποχώρηση Κούλογλου από την ευωροομάδα, ενώ είχε προηγηθεί η διαγραφή Τζουμάκα από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ενδεικτικά, ο Νικος Φίλης προανήγγειλε ότι στο συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα.

Κατόπιν αυτών, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν πλέον την άποψη ότι η στάση κάποιων στελεχών  μαρτυρά «σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος».

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης εντάσσεται στο σχέδιο, για τη δημιουργία νέου κόμματος»

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά, από την Κουμουνδούρου, παραπέμποντας σε βίντεο κατά το οποίο ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

Η «χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στον Σκάι, είπε πως «είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», εκτιμώντας ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση» μολονότι παρατήρησε ότι «διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί».

Για την προσωπική του θέση και τις επόμενες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις. Θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά – έβγαλα και τίτλο πως θα λέγεται το νέο κόμμα-μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024