Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ - Πολλοί θα φύγουν

Βίτσας: Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ – Πολλοί θα φύγουν

Τα δύο ενδεχόμενα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανανεωτική,Οικολογική, Ριζοσπαστική Αριστερά - έβγαλα και τίτλο πως θα λέγεται το νέο κόμμα - λέει ο Βίτσας

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα.

«Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών», είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι «υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση» μολονότι παρατήρησε ότι «διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί».

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα»

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το »τραβήξουμε» μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

«Δύσκολα θα περάσει η πρόταση για διαγραφή Τζουμάκα»

Σχετικά με την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας».

«Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα» σημείωσε.

«Κανείς από τους 5 υποψηφίους δεν μπορούσε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα»

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Για την προσωπική του θέση και τις επόμενες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις. Θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά – έβγαλα και τίτλο πως θα λέγεται το νέο κόμμα-μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Τέλος σχετικά με την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024