Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ μέχρι τη Γιασμίν Λεβί μιλούν για τον πόλεμο

Ισραήλ: Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ μέχρι τη Γιασμίν Λεβί μιλούν για τον πόλεμο

Μηνύματα και εκκλήσεις ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, από τους διάσημους

Στον πόλεμο στο Ισραήλ αναφέρθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, μετά από σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων που δέχτηκε κατά την επίσκεψή του σε σχολή κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Με αφορμή τον θάνατο του δημοσιογράφου του Reuters στην περιοχή, είπε «Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή του πυρός».

Πάντα πολιτικοποιημένος, με κοινωνική συνείδηση και ανθρωπιστικές ευαισθησίες, ο διάσημος σταρ συνηθίζει να παίρνει θέση για φλέγοντα ζητήματα. Αυτή τη φορά είχε έναν λόγο παραπάνω όπως σημείωσε και ο ίδιος.

Από την πρόσφατη επίσκεψή του σε σχολή κινηματογράφου στο Λος Άντζελες

Χαρακτηριστικά συνέχισε στις εν λόγω δηλώσεις του ο πολυαγαπημένος ηθοποιός: «Είμαι παντρεμένος με μια γυναίκα που είναι από τον Λίβανο… Αυτή είναι μια ακόμη θλιβερή ιστορία. Δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Είναι ολόκληρη η περιοχή σε πόλεμο».

«Είναι πραγματικά σπαραξικάρδιο», συνέχισε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, «Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσευχηθεί να έρθει η ειρήνευση και πάλι στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό. Δεν είμαι αισιόδοξος μ’ αυτά που βλέπω».

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη η ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον. Μοιράστηκε στον επίσημο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram διάφορα λινκ που αφορούν το πόλεμο στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, από την πλευρά της.

Γνωστή για την πολιτική της συνείδηση και τις ακτιβιστικές της δράσεις η Σούζαν Σάραντον

Παίρνουν κι άλλοι θέση

Και το σούπερ μοντέλο, η Τζίτζι Χαντίντ, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τον Παλαιστινιακό λαό, γράφοντας στον λογαριασμό της στο Instagram ότι αισθάνεται βαθιά συμπάθεια για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Ο πατέρας της Τζίτζι Χαντίντ είναι Παλαιστίνιος.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους όσοι υφίστανται αυτή την αναίτια τραγωδία και κάθε μέρα χάνονται αθώες ζωές σ’ αυτή τη διαμάχη –πολλές απ’ αυτές είναι παιδιά. Συναισθάνομαι και σπάει η καρδιά μου για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Νιώθω ευθύνη καθημερινά και για τους εβραίους φίλους μου –να το ξεκαθαρίσω: Ενώ διατηρώ ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστινίους, κανένα α’ αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό κανενός εβραίου ανθρώπου».

Ο πατέρας της Τζίτζι Χαντίντ είναι Παλαιστίνιος

Σπαρακτικό μήνυμα

Από την πλευρά της, μια γνώριμη για το ελληνικό κοινό, μοναδική ερμηνεύτρια και δημιουργός, η Γιασμίν Λεβί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης προς όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόλεμο στην περιοχή, με ιδιαίτερη φόρτιση.

Η Yasmin Levy έχει γεννηθεί στις 23 Δεκεμβρίου 1975 στην Ιερουσαλήμ. Είναι κόρη τούρκων μεταναστών με σεφαραδίτικη καταγωγή. Ο πατέρας της, ο Γιτζάκ Λεβί, ήταν ένας πρωτοπόρος ερευνητής της μακράς και πλούσιας ιστορίας της Ισπανοεβραϊκής γλώσσας, της μουσικής και του πολιτισμού της Ισπανίας και των Εβραίων της διασποράς.

«Σέβομαι την ελευθερία των ανθρώπων όπως σέβομαι και τον πόνο τους.»

Η ίδια η πολυσύνθετη καταγωγή της Γιασμίν Λεβί αποτελεί από μόνη της μήνυμα ανθρωπισμού και ειρήνης

Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η ίδια, «Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, σημαίνει τόσα πολλά για μένα, για μας για όλους όσοι συμπορευόμαστε τόσα χρόνια, με ξέρετε άλλωστε. Ποτέ δεν θα πω κάτι άσχημο για κανένας, ποτέ δεν θα κρίνω, παρόλο που η ζωή με κρίνει αυστηρά.

Δεν είμαι καλύτερη από κανέναν άλλον. Σέβομαι την ελευθερία των ανθρώπων όπως σέβομαι και τον πόνο τους. Σας παρακαλώ μη μου γράφετε για το πόσο υποφέρουν οι Παλαιστίνιοι. Το ξέρω πολύ καλά, είμαι πρέσβειρα για «τα παιδιά της ειρήνης». Σέβομαι τον πόνο κάθε λαού. Νομίζω ότι το έχω δείξει μέχρι τώρα. Πρέπει όμως κάτι να πω, με τη δική σας άδεια (ή χωρίς αυτή). Αλλά ακόμη ο πόλεμος έχει τους κανόνες του, όσο τρελό κι αν ακούγεται.

Μην το κάνετε! Χειροπέδες σε μωρά και να τα δολοφονούν. Δεν κόβεις το κεφάλι του κρατούμενού σου. Δεν στέλνεις τα νεκρά σώματα μέσα σε φορτηγό-ψυγείο, όταν κρύβονται βόμβες μέσα στα πτώματα, έτσι όταν κάποιοι προσπαθήσουν να τα βγάλουν έξω, θα ανατιναχθούν μαζί. Δεν τα κάνεις αυτά! Δεν βιάζεις γυναίκες αιχμάλωτες! Δεν καλείς τη συντετριμμένη μητέρα, γελάς δυνατά και της λες πόσο όμορφη ήταν η κόρη της, όσο ούρλιαζε.

Απλώς δεν το κάνεις! Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ή μάλλον έχω, αλλά δεν θα πω. Ένα ζώο σκοτώνει το θύμα του για να ζήσει, με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο και βασανιστήρια. Τα ζώα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους. Τι άλλο μπορώ να πω… Πόσο θλιβερό».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024