Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Netflix: Fauda σημαίνει «χάος», τρεις σειρές για Χαμάς, Ισραήλ και Μεσανατολικό

Netflix: Fauda σημαίνει «χάος», τρεις σειρές για Χαμάς, Ισραήλ και Μεσανατολικό

Μετά την επίθεση της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ

Ποια είναι η Χαμάς, τι συμβαίνει ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και γιατί αυτοαποκαλούνται αιώνιοι εχθροί; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά το… Netflix με τρεις σειρές που εξηγούν με σχετικά απλό τρόπο τι συμβαίνει με το μεσανατολικό.

Με αφορμή την ένοπλη σύρραξη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ, το Netflix βγάζει από το αρχείο του τρεις σειρές που δείχνουν το χάος που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Fauda – Χάος

Fauda σημαίνει «χάος» στα αραβικά. Αυτή είναι και η ονομασία της σειράς του Netflix που αφορά στο Μεσανατολικό. Είναι ισραηλινής παραγωγής και αναφέρεται στην διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης και δεν παρουσιάζει μονομερώς, αλλά και από τις δύο πλευρές. Αποτελείται από πέντε σεζόν και έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς στην ισραηλινή τηλεόραση το 2015 και το 2017.

Οι πρωταγωνιστές υποδύονται τα μέλη μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ που πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών οργανώσεων. Τραγική ειρωνεία είναι ότι η σύντροφος του πρωταγωνιστή Λίορ Ραζ (που είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του καθώς θεωρείται ο Ισραηλινός «James Bond», ήταν σωματοφύλακας του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ενώ πλέον πρωταγωνιστεί και σε Αμερικάνικες παραγωγές) είχε δολοφονηθεί από μέλη της παλαιστινιακής Χαμάς.

The spy – Ο κατάσκοπος

Αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Eli Cohen, ισραηλινού κατασκόπου της Μοσάντ που ζει διπλή ζωή στη Συρία και την Αίγυπτο κατά την ταραγμένη δεκαετία του ’60 και καταφέρνει, χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς, να φτάσει στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Πρωταγωνιστής της κατασκοπευτικής σειράς είναι ο ισραηλινός ηθοποιός Σάρα Μπάρον Κόεν, που δέχτηκε θριαμβευτικές κριτικές για την ερμηνεία του.

The girl from Oslo (Bortført) – Το «Κορίτσι από το Όσλο»

Είναι μια νορβηγική σειρά που διαδραματίζεται στο Ισραήλ.  Πρόκειται για ένα Νορβηγικό-Ισραηλινό πολιτικό θρίλερ όπου μια διπλωμάτης από τη Νορβηγία αποκαλύπτει μυστικά προκειμένου να ελευθερώσει την κόρη της που έχει απαχθεί από τρομοκρατική οργάνωση.

Η ανταλλαγή αιχμαλώτων είναι ο βασικός σκοπός της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024