Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκρέτα Γκέργουιγκ: Η συγκίνηση στην πρεμιέρα της «Barbie» και το μυστικό που έκρυβε

Γκρέτα Γκέργουιγκ: Η συγκίνηση στην πρεμιέρα της «Barbie» και το μυστικό που έκρυβε

Η Γκέργουιγκ δήλωσε πώς είναι «συγκινημένη» για την «απίστευτη υποδοχή» που είχε η ταινία «Barbie».

Η ταινία «Barbie» είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, καθώς οι αρμόδιοι που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την παραγωγή έγιναν ήδη πλουσιότεροι από τη βραδιά της πρεμιέρας. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ πήρε την απόφαση να γράψει σενάριο με θέμα την πιο δημοφιλή κούκλα του κόσμου αλλά δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι θα υπήρχε καν επόμενη δουλειά! Αφού τόλμησε και δέχθηκε διάφορες κριτικές, η ηθοποιός και σκηνοθέτης θεωρεί ότι πέτυχε τον σκοπό στον οποίο κατέληξε μετά τις αρχικές αμφιβολίες της.

«Ηθελα με αυτή την ταινία να κάνω τον κόσμο να νιώσει για λίγο ότι δεν χρειάζεται να περπατά πάνω σε τεντωμένο σκοινί. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που προσπαθούν να βαδίσουν σε αυτό το επικίνδυνα τεντωμένο σχοινί της τελειότητας. Η Barbie ήταν ανέκαθεν το σύμβολο του άπιαστου, αυτού που δεν μπορεί να αγγίξει κανείς. Ως κούκλα δεν θα μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Αποφάσισα λοιπόν να αντιστρέψω λίγο τους όρους και να την παρουσιάσω σαν άνθρωπο που αποδέχεται τις ατέλειές του. Ηθελα με αυτό τον τρόπο να δώσω το μήνυμα ότι είναι OK να είσαι ο εαυτός σου», δήλωσε η ίδια πρόσφατα.

Η κρυφή «έρευνα» στις προβολές της ταινίας

Η ταινία «Barbie» ξεπέρασε τo 1 δισ. δολάρια σε μόλις 17 ημέρες μετά την κυκλοφορία της, σύμφωνα με την Warner Bros. Η 40χρονη συγγραφέας και σκηνοθέτιδα είχε άγχος και αμφιβολίες στην αρχή καθώς όπως αποκάλυψε έκανε την δική της κρυφή έρευνα στην έναρξη της ταινίας τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Γκρέτα Γκέργουιγκ κρυβόταν στο πίσω μέρος του θεάτρου κατά τη διάρκεια της προβολής για να δει την αντίδραση του κοινού από πρώτο χέρι.

 Η Γκρέτα Γκέργουιγκ ήθελε να μάθει μόνη της τι πιστεύουν οι άνθρωποι για την ταινία.

«Το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας, ήμουν στη Νέα Υόρκη και πήγαινα σε διάφορες αίθουσες και στεκόμουν στο πίσω μέρος. Δυνάμωνα την ένταση αν ένιωθα ότι η ταινία έπαιζε ίσως όχι στο τέλειο βαθμό», ανέφερε η διάσημη σκηνοθέτις και πρόσθεσε. «Η διαδικασία της δημιουργίας της ήταν απλά χαρά. Δεν ξέρω αν έφταιγε το ροζ ή η μουσική, αλλά ήταν απλά μεταδοτική», είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην οθόνη την Κυριακή στο BFI London Film Festival.

Σε μια τέτοια προβολή, άκουσε μια γυναίκα να ουρλιάζει από τα γέλια για το αστείο για την Proust Barbie, ένα από τα πολυάριθμα συγκεκριμένα one-liners που έβαλε στην ταινία. «Και είπα: «Αυτό το αστείο ήταν για σένα!»»

Μεταξύ άλλων, μιλώντας με τον συνδημιουργό των «Succession» και του «Peep Show», Τζέσι Άρμστρονγκ δήλωσε πως είναι «συγκινημένη» για την «απίστευτη υποδοχή» που είχε η ταινία «Barbie» με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της εμβληματικής κούκλας και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Κεν.

Σημειώνεται ότι η Γκέργουιγκ έγραψε το σενάριο μαζί με τον σύντροφό της, Νόα Μπάουμπακ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020. Η ταινία γυρίστηκε δύο χρόνια αργότερα, κυρίως στα στούντιο Leavesden έξω από το Λονδίνο. Εκανε πρεμιέρα στις αίθουσες τον Ιούλιο και κατάφερε να ξεπεράσει σε εισπράξεις το $1 δις στο παγκόσμιο box office περίπου 10 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό της, σύμφωνα με τον Guardian.

Η νέα ταινία

Όσο η ταινία της Barbie γράφει ιστορία, η Γκρέτα Γκέργουιγκ στρέφει επίσης την προσοχή της σε νέες δημιουργικές προσπάθειες. Όπως δήλωσε, αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε κάτι νέο αλλά δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες. «Βρίσκομαι στη διαδικασία συγγραφής», είπε στο BFI London Film Festival, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να παλεύει με την αυτοαμφιβολία. «Είναι δύσκολο γιατί βλέπω επαναλαμβανόμενους εφιάλτες».

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024