Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Barbie: 8 πράγματα που δεν ήξερες για την εμβληματική κούκλα

Barbie: 8 πράγματα που δεν ήξερες για την εμβληματική κούκλα

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 175 διαφορετικές Barbie, με διαφορετικούς συνδυασμούς σχημάτων σώματος, αποχρώσεων δέρματος και τύπων μαλλιών.

Η Barbie, η αγαπημένη κούκλα που δημιούργησε η Mattel, υπήρξε η αγαπημένη σύντροφος για γενιές παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και εμπνέοντας αμέτρητες περιπέτειες στον λαμπερό κόσμο της.

Από το ποικίλο φάσμα της σταδιοδρομίας της μέχρι το ρόλο της ως μούσα για καλλιτέχνες, η Barbie συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τις καρδιές σε όλο τον κόσμο με τη διαχρονική της γοητεία και το ενδυναμωτικό μήνυμά της.

Πόσα όμως γνωρίζετε για την εμβληματική αυτή κούκλα;

1. Η έμπνευση

Η Ruth Handler, η συνιδρυτής της Mattel, δημιούργησε τη Barbie αφού παρατήρησε την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίζει με χάρτινες κούκλες και να φαντάζεται ρόλους ενηλίκων για αυτές. Αυτή η παρατήρηση οδήγησε τον Handler να οραματιστεί μια τρισδιάστατη ενήλικη κούκλα και έτσι η Barbie γεννήθηκε το 1959.

2. Το πλήρες όνομα της Barbie

Το 2004, η Mattel αποκάλυψε ότι το «επίσημο» πλήρες όνομα της Barbie ήταν Barbara Millicent Roberts. Το πρώτο όνομα ήταν εμπνευσμένο από την κόρη της Ruth Handler, ενώ το «Millicent» ήταν το όνομα του καλύτερου φίλου του Handler.

3. Η εμφάνιση

Όταν έκανε το ντεμπούτο της η Barbie, ήταν διαθέσιμη είτε με ξανθά είτε με μελαχρινά μαλλιά. Η εμβληματική της εμφάνισή της με ψηλή αλογοουρά, τοξωτά φρύδια και κόκκινα χείλη σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το δημοφιλές fashion icon της εποχής, την ηθοποιό Audrey Hepburn.

4. Διαφορετικό φάσμα σταδιοδρομιών

Όλα αυτά τα χρόνια, η Barbie έχει κάνει πάνω από 200 καριέρες, σπάζοντας τα στερεότυπα των φύλων και εμπνέοντας νεαρά κορίτσια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Από αστροναύτης μέχρι κτηνίατρος, μηχανικός μέχρι υποψήφια πρόεδρος, η Barbie τα έχει κάνει όλα.

5. Η στολή της Barbie με τις καλύτερες πωλήσεις

Το ρούχο Barbie με τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι σήμερα είναι το εμβληματικό ασπρόμαυρο μαγιό από την πρώτη της συλλογή το 1959. Η κομψή απλότητα και η νοσταλγική γοητεία του μαγιό συνεχίζουν να είναι δημοφιλή μεταξύ των συλλεκτών.

6. Τα επιτεύγματα της Barbie στο Διάστημα

Οι φιλοδοξίες της Barbie δεν περιορίζονται στη Γη. έχει αποτολμήσει ακόμη και στο διάστημα! Το 1965, τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η Barbie υποβλήθηκε σε μια «μεταμόρφωση στη διαστημική εποχή» ως «Miss Astronaut Barbie», φορώντας μια κομψή ασημί διαστημική στολή. Έγινε αστροναύτης πριν καν ταξιδέψει οποιαδήποτε γυναίκα στο διάστημα! Τα τελευταία χρόνια, η Barbie συνέχισε το κοσμικό της ταξίδι, συνεργαζόμενη με τη NASA για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά νεαρών κοριτσιών να ακολουθήσουν καριέρα στα πεδία STEM και στην εξερεύνηση του διαστήματος.

7. Εκτεταμένο ταξιδιωτικό ρεκόρ της Barbie

Το διαβατήριο της Barbie θα γέμιζε με σφραγίδες αν είχε! Με τα χρόνια, η Barbie έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 150 χώρες και είχε αμέτρητες διεθνείς εκδόσεις εμπνευσμένες από διαφορετικούς πολιτισμούς.

8. Η διαρκώς αναπτυσσόμενη οικογένεια της Barbie

Η Barbie όχι μόνο έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της, αλλά έχει επίσης έναν τεράστιο κύκλο φίλων και οικογένειας. Ο παλιός της φίλος, ο Κεν, έκανε το ντεμπούτο της το 1961 και η μικρότερη αδερφή της, Σκίπερ, έγινε μέλος της οικογένειας το 1964. Με την πάροδο του χρόνου, απέκτησε επίσης επιπλέον αδέρφια και φίλους, όπως η Στέισι, η Τσέλσι και πολλοί άλλοι.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024