Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να γίνει κατά 50 εκατομμύρια πλουσιότερος πουλάει μπουκάλια κρασιού

Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να γίνει κατά 50 εκατομμύρια πλουσιότερος πουλάει μπουκάλια κρασιού

Ο Pierre Chen θέλει να γίνει ακόμα πλουσιότερος, οπότε πουλάει ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά 25,000 μπουκάλια κρασιού.

Ο Ταϊβανέζος δισεκατομμυριούχος Pierre Chen, βγάζει σε δημοπρασία 25.000 μπουκάλια κρασί από την μεγαλοπρεπή συλλογή του, με μερικά από τα πιο σπάνια «εκθέματα» να αναμένεται να πουληθούν έως και 190.000 δολάρια το καθένα.

Τα έσοδα από τα αντικείμενα της δοκιμασίας αναμένεται να φτάσουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο ακριβή συλλογή κρασιών που έχει προσφερθεί ποτέ σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, ο οποίος διοργανώνει την εκδήλωση.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο κρασί στα κελάρια του Chen, από ό,τι θα μπορούσε να πιεί ποτέ κανείς σε όλη του τη ζωή», είπε ο Lacey.

«Mια κατηγορία μόνος του»

Οι γνώσεις του Chen για το κρασί τον κατατάσσουν σε μια «κατηγορία μόνο του», δήλωσε ο George Lacey, επικεφαλής του Sotheby’s Wine for Asia σε μια δήλωση του, περιγράφοντας τη συλλογή ως «εκπληκτική όχι μόνο σε όγκο αλλά και σε εύρος». Ο οίκος δημοπρασιών είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Yageo Corporation, είχε συνέλεγε τα μπουκάλια για τέσσερις δεκαετίες.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο κρασί στα κελάρια του Chen, από ό,τι θα μπορούσε να πιεί ποτέ κανείς σε όλη του τη ζωή», είπε ο Lacey.

Ενώ ο οίκος δημοπρασιών δεν επιβεβαίωσε το ακριβές μέγεθος της συλλογής του Chen, ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο CNN μέσω mail ότι ο αριθμός των φιαλών στα κελάρια του είναι  «εξαψήφιος» – και αυτές που πρόκειται να πουληθούν αποτελούν μόνο ένα μέρος της συνολικής του συλλογής.

Photo: Courtesy Sotheby’s

10ο πλουσιότερο άτομο της Ταϊβάν

Το Forbes κατατάσσει σήμερα τον Chen ως το 10ο πλουσιότερο άτομο της Ταϊβάν, με εκτιμώμενη περιουσία τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε δελτίο τύπου, ο οίκος Sotheby’s δήλωσε ότι ο Chen άρχισε να συλλέγει κρασιά από το Μπορντό τη δεκαετία του 1970, πριν «οδηγηθεί στα όχι και τόσο μοντέρνα κρασιά» από την Βουργουνδίας.

Πρόκειται να ανοίξει σύντομα το πρώτο του εστιατόριο, το Le Restaurant Blanc στο Παρίσι, το οποίο θα προμηθεύει με κρασιά από τη συλλογή του.

Τα ερυθρά κρασιά Βουργουνδίας και πιο συγκεκριμένα αυτά που προέρχονται από σπάνιες σοδιές του ιστορικού αμπελώνα La Tâche, αποτελούν τα πιο πολύτιμα προσφερόμενα.  Ανάμεσά τους βρίσκονται φιάλες των έξι λίτρων του 1985, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 120.000 και 190.000 δολαρίων έκαστη, ενώ το τρίλιτρο «jeroboam» (ή διπλό magnum) του 1971 εκτιμάται πως θα πουληθεί από 110.000 έως 140.000 δολάρια. Μια σπάνια φιάλη έξι λίτρων Château Pétrus του 1982 – ένα κόκκινο κρασί του Bourdeaux – που περιγράφεται από τον οίκο Sotheby’s ως «θρυλικό για τους συλλέκτες κρασιού», αναμένεται να φτάσει έως και 65.000 δολάρια. Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης λευκά κρασιά Βουργουνδίας και σαμπάνιες των Dom Pérignon και Kru.

Δείτε το βίντεο 

Οι πέντε πωλήσεις με ονομασία The Epicurean’s Atlas θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός έτους και η καθεμία θα έχει ως κέντρο ενδιαφέροντος διαφορετικές περιοχές και τύπους κρασιού. Η πρώτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ αυτό το Νοέμβριο, ενώ προγραμματίζονται επίσης πωλήσεις στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και στη Μπούν της Βουργουνδίας.

Η πορεία του Chen, δε σταματάει στη δημοπρασία, καθώς πρόκειται να ανοίξει σύντομα το πρώτο του εστιατόριο, το Le Restaurant Blanc στο Παρίσι, το οποίο θα προμηθεύει με κρασιά από τη συλλογή του. Εν τω μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος συνεχίζει τη παραγωγή του δικού του κρασιού στον αμπελώνα Grand Cru Musigny.

*Με πληροφορίες από CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Courtesy of Sotheby’s

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024