Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό πίσω από τον χωρίς παράθυρα ουρανοξύστη, 40 ορόφων, στη Νέα Υόρκη

Το μυστικό πίσω από τον χωρίς παράθυρα ουρανοξύστη, 40 ορόφων, στη Νέα Υόρκη

Το ανατριχιαστικό και απόκοσμο κτίριο, 168 μέτρων, ξεχωρίζει από τα γύρω του και έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών μπερδεμένων περαστικών.

Η τσιμεντένια όψη του δεσπόζει σε ύψος 40 ορόφων, αλλά δεν υπάρχουν παράθυρα ούτε για πλάκα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναρωτιούνται τι στο καλό συμβαίνει στο εσωτερικό του; Από ένα γραφείο για βρικόλακες μέχρι το αρχηγείο των Men in Black, υπάρχουν τρελές θεωρίες για το τι κρύβεται πίσω από τις πόρτες εισόδου του.

Κάθε λίγα χρόνια, εικόνες και βίντεο από τον απόκοσμο ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης ανακυκλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το 2017, ακόμη και ο Τομ Χανκς έγραψε στο Twitter: «Αυτό είναι το πιο τρομακτικό κτίριο που έχω δει ποτέ! Τι στο καλό υπάρχει μέσα;».

Photo: Wikimedia Commons

Εξάπτει τη φαντασία

Βίντεο του κτιρίου μοιράστηκαν, εκ νέου, αυτή την εβδομάδα στο Twitter και το Reddit , οι σχολιαστές άρχισαν να συνωμοτούν για το τι υπάρχει μέσα, με ένα άτομο να γράφει «Δίνει δονήσεις MI-6» και ένα άλλο να αστειεύεται «Οι άνθρωποι σαύρες δεν χρειάζονται παράθυρα».

«Για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκε το κτίριο;». Η αλήθεια πίσω από το τι πραγματικά είναι το κτίριο δεν ανταποκρίνεται στις άγριες θεωρίες περί εξωγήινων και «ανθρώπων σαυρών», ωστόσο είναι ενδιαφέρον και φέρεται να έχει κάποια σκοτεινά μυστικά.

Βρίσκεται στην οδό Thomas Street 33 στη Νέα Υόρκη και είναι επίσης γνωστό ως Long Lines Building. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μεταξύ 1969 και 1974 για να στεγάσει τον εξοπλισμό τηλεφωνικής μεταγωγής της AT&T (American Telephone and Telegraph Company) – έναν από τους σημαντικότερους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους στις ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο 

Για να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη

Ο εξοπλισμός απαιτούσε μεγάλο χώρο και ασφαλή τοποθεσία, γι’ αυτό και οι όροφοι του κτιρίου είναι ψηλότεροι από τον μέσο όρο. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο ψηλό όσο ένας πύργος 40 ορόφων, στην πραγματικότητα έχει μόνο 29 ορόφους.

Φημολογείται επίσης ότι ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε αρχικά για να αντέξει μια πυρηνική έκρηξη και είχε αρκετά τρόφιμα για να κρατήσει 1.500 ανθρώπους στη ζωή για δύο εβδομάδες σε περίπτωση καταστροφής.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται σήμερα; Από τότε που χτίστηκε λειτούργησε ως τηλεφωνικό κέντρο υπεραστικών κλήσεων της AT&T μέχρι το 1999, όταν η εταιρεία μετακόμισε αλλού. Σήμερα, ο ουρανοξύστης χωρίς παράθυρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μερικές φορές για τον αρχικό του σκοπό της τηλεφωνικής μεταγωγής από ορισμένους φορείς τοπικού τηλεφωνικού κέντρου.

Άλλες περιοχές του κτιρίου φέρονται να χρησιμοποιούνται ως κέντρο δεδομένων υψηλής ασφάλειας. Τώρα είναι περισσότερο γνωστό ως 33 Thomas Street, αντί για το κτίριο AT&T ή το κτίριο Long Lines.

«Για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκε το κτίριο;». Η αλήθεια πίσω από το τι πραγματικά είναι το κτίριο δεν ανταποκρίνεται στις άγριες θεωρίες περί εξωγήινων και «ανθρώπων σαυρών», ωστόσο είναι ενδιαφέρον και φέρεται να έχει κάποια σκοτεινά μυστικά.

Photo: Wikimedia Commons

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από αυτό

Ωστόσο, μια έρευνα του The Intercept το 2016, αποκάλυψε ότι υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται με το μάτι όσον αφορά αυτό το κτίριο. Οι ίδιοι, μαζί με πλήθος θεωρητικών συνωμοσίας, πιστεύουν ότι πρόκειται για μια μυστική βάση της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας). Η έρευνά τους, που περιλαμβάνει έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden, παρέχει «αδιάσειστα στοιχεία» ότι η 33 Thomas Street έχει χρησιμεύσει ως τοποθεσία παρακολούθησης της NSA), με την κωδική ονομασία TITANPOINTE.

Το Intercept ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με έναν πρώην μηχανικό της AT&T, «υπάρχει ένας σημαντικός διεθνής «διακόπτης πύλης» που δρομολογεί τις τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία έχει παρακολουθήσει αυτές τις κλήσεις από μια ασφαλή εγκατάσταση μέσα στο κτίριο της AT&T και πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους χώρους παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν που διέρρευσαν υποστηρίζουν ότι η δομή χρησιμοποιήθηκε για την κατασκοπεία τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων φαξ και δεδομένων στο Διαδίκτυο και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά με την ονομασία «Project X». Η NSA αρνήθηκε να σχολιάσει στο The Intercept την έρευνα και το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις πόρτες του κτιρίου παραμένει μυστήριο.

Photo: Wikimedia Commons

Photo: Wikimedia Commons

Ποιες είναι οι άλλες θεωρίες;

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλίνουν προς τις άγριες θεωρίες, ενώ άλλοι δεν είναι τόσο πεπεισμένοι.

Ένας Redditor έγραψε: «Πιθανότατα κέντρο δεδομένων και δεν κατοικείται από ανθρώπους», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε «είναι ένα κεντρικό γραφείο τηλεπικοινωνιών δεν είναι καθόλου μεγάλο μυστήριο, οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν αρκετά. Είναι κλιματιζόμενο λόγω του εξοπλισμού».

Εν τω μεταξύ, στο Twitter, οι χρήστες διατύπωσαν, με βεβαιότητα, μερικές θεωρίες: «Ώστε εδώ μένουν τώρα όλοι οι βρικόλακες;» και «μοιάζει με κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει στο Dune».

Η θεωρία των βαμπίρ αποδείχθηκε δημοφιλής, καθώς οι χρήστες αστειεύτηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να εργαστούν με το φως του ήλιου να μπαίνει από τα παράθυρα. Άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι μικροί πράσινοι εξωγήινοι και άλλα εξωγήινα πλάσματα κρύβονται μακριά από τον κόσμο, πίσω από τους απόκοσμους τοίχους των κτιρίων. Ένας χρήστης είπε «εδώ κρατάνε τους εξωγήινους» και ένας άλλος πρόσθεσε «100% αρχηγείο σαύρας».

Κάποιος μάντεψε «πιστεύω ότι είναι το αρχηγείο του Man in Black» ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε «Gotham city;», αστειευόμενος ότι ο ουρανοξύστης ανήκει στον Batman.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024