Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
KIA EV4: H φανέλα με το

KIA EV4: H φανέλα με το «4»

Η κορεατική φίρμα εξελίσσει το τέταρτο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο θα πάρει την μορφή ενός μεσαίου crossover

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά το καθιερωμένο πια EV6, το EV9 και την πρόσφατη αποκάλυψη του μικρότερου SUV EV5, η KIA συνεχίζει την πληθωρική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρικές προσθήκες, προετοιμάζοντας το επόμενο αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλο.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει την ονομασία EV4, παίρνοντας μια θέση κάτω από το πρόσφατο EV5, υιοθετώντας την μορφή ενός μεσαίου μεγέθους crossover. Προς το παρόν οι λεπτομέρειες της σχεδίασης κρύβονται πίσω από επιμελές καμουφλάζ με δεδομένο ότι πρόκειται και για την πρώτη θέαση του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου.

Σε κάθε περίπτωση, το βαρύ καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει τις ομοιότητες με τα EV9 και EV5 καθώς το EV4 δείχνει να υιοθετεί την ίδια τετραγωνισμένη σιλουέτα αν και σε μικρότερες διαστάσεις.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην αθέατη πλευρά του η αρχιτεκτονική E-GMP αν και σε μετεξελιγμένη εκδοχή η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες με νέα τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει ακόμα μικρότερους χρόνους φόρτισης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η KIA είναι από τις λίγες mainstream εταιρείες τα ηλεκτρικά της οποίας ενσωματώνουν ήδη κύκλωμα φόρτισης 800 volt.

Aν και το χρονοδιάγραμμα της KIA σε σχέση με το EV4 δεν έχει γίνει γνωστό, αυτονόητα προηγείται το EV5 το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2024 με το αμέσως μικρότερο μοντέλο να ακολουθεί με περίπου ένα χρόνο απόσταση. Επίσης πρόκειται να ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στη συνέχεια καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΚΙΑ σχεδιάζει να προσφέρει όσα μοντέλα αντιστοιχούν από τους αριθμούς 1-9, ονομασίες τις οποίες έχει ήδη κατοχυρώσει.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024