Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Ο Αμπάντα... ξέρανε τον «δικέφαλο» στο 95'

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Ο Αμπάντα… ξέρανε τον «δικέφαλο» στο 95′

Σόκαρε τον ΠΑΟΚ ο Αμπάντα! Με γκολ του Γάλλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Λουτσέσκου.

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο ΟΦΗ «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις (1-0)!

Με γκολ του Αμπάντα στο 95′, οι Κρητικοί έριξαν στο καναβάτσο τους «ασπρόμαυρους» και τους υποχρέωσαν στην πρώτη τους ήττα στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα του Νταμπράουσκας, που πήρε δεύτερο τρίποντο στις καθυστερήσεις (3-2 τον Άρη με γκολ στο 91′).

Αχρωμος και δίχως φαντασία στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, «πλήρωσε» και τη ρεβάνς της Πέμπτης με τη Χαρτς.  Στους έξι πόντους και οι δυο σύλλογοι μετά από τρεις αγωνιστικές στην εφετινή Super League.

Καλός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος

Οπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκουράσει ορισμένους από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη ρεβάνς κόντρα στη Χαρτς. Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας και Τάισον δεν βρέθηκαν στο αρχικό ασπρόμαυρη σχήμα, παίρνοντας τις κατάλληλες ανάσες.

Ο Δικέφαλος του βορρά έπαιζε συνεχώς από την αριστερή πτέρυγα, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία όμως, έφερε την υπογραφή του ΟΦΗ. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μεγιάδο έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Τρία λεπτά αργότερα, οι ασπρόμαυροι απάντησαν στην ευκαιρία των Κρητικών, με την κεφαλιά του Μπράντον Τόμας να περνάει λίγο άουτ.

Στο 14′, ο Κοτάρσκι κατέβασε ρολά σε δυνατό σουτ του Μπάγιτς, ενώ στο 26΄η εκτέλεση φάουλ του Μουργκ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τις δυο ομάδες να κατεβάζουν στροφές. Κάπως έτσι, πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Αμπάντα, o… λυτρωτής

Αλλο παιχνίδι ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά και από τις δυο εστίες, με τις δυο ομάδες να προσέχουν πιο πολύ τα νώτα τους. Ωστόσο, ο ΟΦΗ βρήκε αυτό που ήθελε στη μοναδική κλασική του ευκαιρία.

Στο 51′, ο Χρηστογιώργος κατέβασε ρολά σε προσπάθεια του Μουργκ, με τους δυο προπονητές στη συνέχεια να ανακατέβουν την… τράπουλα.

Οι δυο ομάδες δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, ενώ πολλά ήταν και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Με τα λεπτά να κυλούν, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ έδειχναν να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Αμπάντα. Στο 95ο λεπτό, ο Γάλλος άσος έφυγε από τα αριστερά και με υπέροχο τελείωμα, εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΟΦΗ: (Νταμπράουσκας): Χρηστογεωργός, Τοράρισον, Κάρο (Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Βούρος, Λάρσον, Μπάκιτς (73΄ Αμπάντα), Μπαγέχος (Νέιρα), Μεγιάδο, Ριέρα (65΄ Τοράλ), Φελίπε (65΄ Ντίκο).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄ Βιεϊρίνια), Έκονγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα (66΄ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ 66΄ (Μεϊτέ), Μουργκ (76΄Τζίμας), Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας. Μπράντον (66΄ Σαμάτα)

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024