Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Πήρε το ντέρμπι με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Πήρε το ντέρμπι με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

Ο Ντέκλαν Ράις λύτρωσε την Άρσεναλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι «κανονιέρηδες» πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να βάζει το «κερασάκι» στην τούρτα (3-1).

Η Άρσεναλ βρέθηκε από την «κόλαση» στον παράδεισο στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Emirates», καθώς έχανε από τους «κόκκινους διαβόλους», όμως ισοφάρισε στα 35 δευτερόλεπτα και με γκολ στο 97’ και το 101’ πήρε τεράστια νίκη με 3-1.

Συγκεκριμένα, οι «κανονιέρηδες» αν και δέχτηκαν ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Μάρκους Ράσφορντ, απάντησαν με τον Μάρτιν Όντενγκααρντ μετά από λίγα δευτερόλεπτα, «κρύβοντας» την μπάλα. Και εκεί που δέχτηκαν την απόλυτη «ψυχρολουσία» στο 88ο λεπτό από τον Γκαρνάτσο που σκόραρε για το 2-1 της Γιουνάιτεντ, το γκολ ακυρώθηκε για εκατοστά και στις καθυστερήσεις ο Ντέκλαν Ράις λύτρωσε τους γηπεδούχους, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να κάνει και το 3-1 και να δίνει και διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα.

Μετά από αυτή τη νίκη η Άρσεναλ ανέβηκε στους 10 βαθμούς και στη 2η θέση, ενώ από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στους 6 βαθμούς, με 2 νίκες και 2 ήττες σε 4 ματς.

Όσον αφορά το ματς, στο 3ο λεπτό το σουτ του Μαρτινέλι πέρασε μόλις έξω ενώ στο 13’ ο Χάβερτς έπιασε αέρα από το πέναλτι και στη συνέχεια ο Μαρτίνες πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ενκετιά. Και στο 27ο λεπτό από το πουθενά, η Γιουνάιτεντ έφυγε στην κόντρα, ο Ράσφορντ κινήθηκε στα αριστερά και με δεξί πλασέ έκανε το 0-1.

Ωστόσο σχεδόν με τη σέντρα οι Λονδρέζοι έκρυψαν την μπάλα, ο Μαρτινέλι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Έντεγκααρντ πλάσαρε από το πέναλτι για το 1-1. Στο 54ο λεπτό ο Ράμσντεϊλ έσωσε μετά από σουτ του Μαρσιάλ και στην επαναφορά ο Ράσφορντ έκανε το σουτ που κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Τελικά στο 59ο λεπτό ο Χάβερτς μπήκε στην περιοχή της Γιουνάιτεντ κι έπεσε μετά από μονομαχία με τον Γουάν Μπισάκα. Αρχικά δόθηκε πέναλτι αλλά από το VAR φάνηκε πως δεν υπήρξε επαφή και ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφασή του. Στο 68ο λεπτό το σουτ του Μαρτινέλι πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 72’ ο Ράσφορντ έκανε φοβερή ενέργεια και γύρισμα από αριστερά αλλά το τακουνάκι του Χόιλουντ κόντραρε.

Στο 80ο λεπτό ο Γουάιτ έκανε το γύρισμα στον Σακά που πλάσαρε αλλά είδε τον Ονάνα να του λέει όχι και στο 88’ ο Γκαρνάτσο έφυγε στην κάντρα και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Και τελικά στο 90+6’ μετά από κόρνερ ο Ράις κατέβασε την μπάλα στο πίσω δοκάρι και με σουτ έκανε το 2-1. Και στο 90+11′ η Άρσεναλ έφυγε στην κόντρα και ο Ζεσούς από κοντά πλάσρε για το 3-1.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (76’ Τομιγιάσου), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Ράις, Έντεγκααρντ (90+9’ Ζορζίνιο), Χάβερτς (76’ Βιέιρα), Μαρτινέλι (90’ Νέλσον), Σακά, Ενκετιά (76’ Γκάμπριελ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ (85’ Έβανς), Μαρτίνες (67’ Μαγκουάιρ), Νταλότ, Κασεμίρο, Άντονι (85’ Γκαρνάτσο), Έρικσεν, Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (67’ Χόιλουντ).

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024