Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2 : Πρώτη νίκη με την αύρα του Μάντζιου

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2 : Πρώτη νίκη με την αύρα του Μάντζιου

Οι κιτρινόμαυροι πήραν δύσκολη νίκη με 3-2, την πρώτη τους στο πρωτάθλημα, απέναντι στον ψυχωμένο Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην επιστροφή του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία μετά από ενάμιση χρόνο, περίπου.

Με το δεξί ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Άρη ο Άκης Μάντζιος, καθώς οδήγησε την ομάδα του σε μια αγχωτική αλλά σημαντική νίκη, την πρώτη της στο πρωτάθλημα, με 3-2 επί του ψυχωμένου Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν να αντιμετωπίσουν, εκτός από την ομάδα του Ράσταβατς και την πίεση, απόρροια του άσχημου ξεκινήματος τους στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους ο Μορόν, που πέτυχε ένα όμορφο γκολ, μοίρασε μια ασίστ και κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο η ομάδα του σημείωσε το τρίτο της τέρμα. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν οι φιλοξενούμενοι, που έδειξαν ότι είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Επιστροφή για Κουέστα

Η παρουσία του Κουέστα ήταν το σημείο αναφοράς στην ενδεκάδα του Άρη. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επέστρεψε κάτω από την εστία αντί του Χουτεσιώτη. Ακόμα, έκπληξη αποτέλεσε και η επιλογή του Σαμόρα αντί του Μενέντες στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, στο 4-3-3 του Μάντζιου, ενώ ο Ρουπ ξεκίνησε αντί του Τζούρασεκ στα χαφ. Σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε και ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Ράσταβατς. Με δυο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, καθώς επέστρεψαν οι Γκαρθία και Ατιένθα στην άμυνα.

Ξεκίνημα με φάσεις

O Άρης ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ δημιούργησαν στο 4΄ και την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Παπαδόπουλου, με γυριστή κεφαλιά του Μορόν, μετά από σέντρα του Νταρίντα από δεξιά, που κατέληξε άουτ. Στο 8΄ απείλησε για πρώτη φορά ο Αστέρας Τρίπολης, με κοντινή προβολή του Μιριτέγιο, που μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα, ενώ στο 13΄ ο τερματοφύλακας του Άρη είχε απάντηση στο πλασέ του Κρεσπί.

Έκανε «σεφτέ» ο Σαμόρα (1-0)

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό, με τον Σαμόρα, στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα. Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κάρλσον από δεξιά, ο Μορόν έκανε την κεφαλιά – πάσα και ο Σαμόρα με εξαιρετικό κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση από κοντά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κοσταρικανός πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη.

Ισοφάρισε ο Μπαρτόλο (1-1), δεν είδε χέρι ο VAR

Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Όχι μόνο, όμως, δεν το κατάφεραν αλλά δέχτηκαν και την ισοφάριση, στο 27ο λεπτό. Φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Φεράρι, που έδωσε την ευκαιρία στον Κρεσπί να κερδίσει τη μπάλα – οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν σωστά, καθώς ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει τη μπάλα – και να δώσει στον Μπαρτόλο, που με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Κουέστα.

Τόσο ο διαιτητής Κατοίκος, όμως, όσο και ο Τσακαλίδης στο VAR, έδειξαν ότι το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει. Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα,όμως, έπεσε, ενώ στο 41΄ ο Κάρλσον σούταρε δυνατά αλλά άστοχα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 45΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Σαμόρα, για χέρι του Κοσταρικανού. Ο διαιτητής Κατοίκος κλήθηκε από τον VAR να εξετάσει τη φάση, επέμεινε, όμως, στην απόφαση του και καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Γκαρθία.

Προβάδισμα με Μορόν ο Άρης (2-1)

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ο Μουνάφο αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Σουρλής. Με την ίδια ενδεκάδα ξεκίνησε ο Άρης, που προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 52΄, με δυνατό σουτ του Μορόν έξω από τη περιοχή, όμως, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 62΄, όταν μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Νταρίντα, ο Μορόν με εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ, προσπαθώντας να απαντήσει, ενώ οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές, για να «φρεσκάρουν» τις ομάδες τους. Ο Μάντζιος, μάλιστα, άλλαξε το συστημα σε 4-2-3-1, με τον Τζούρασεκ δίπλα στον Ντουκουρέ στα αμυντικά χαφ.

Σκόραρε με πέναλτι ο Φαμπιάνο (3-1)

Ο Άρης κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης, με πέναλτι του Φαμπιάνο. Μετά από εξαιρετική πάσα του Φεράρι,ο Μορόν πρόλαβε τον Παπαδόπουλο, που τον ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Άρη εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Μείωσε ο Μάντζης (3-2)

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει εκ νέου το σκορ στο 85΄. Ο Μάντζης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, μετά από γύρισμα του Καλτσά και έβαλε και πάλι τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Οι προσπάθειες τους, όμως, ήταν χωρίς αποτέλεσμα στα εναπομείναντα λεπτά και οι παίκτες του Άρη πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φερράρι, Νταρίντα (90’+5′ Πάβιτσιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76′ Τζούρασεκ), Σαμόρα (76′ Μενέντες), Μορόν, Κάρλσον (76′ Χριστοδουλόπουλος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (74′ Καρμόνα), Καστάνιο, Πίτσου (84′ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο (46′ Σουρλής), Αλάγκμπε, Κρεσπί (84′ Μάντζης), Μπαρτόλο, Σίτο (74′ Καλτσάς), Μιριτέγιο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024