Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεν ήταν αρκετό»: Συγκλονιστική ανάρτηση πυροσβέστη

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεν ήταν αρκετό»: Συγκλονιστική ανάρτηση πυροσβέστη

Ένας πυροσβέστης κοιτάζει αποκαμωμένος την καταστροφική φωτιά που καίει για Τρίτη μέρα στην Πάρνηθα

Άνιση και ατέρμονη μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια φορά οι πυροσβέστες σε όλα τα μέτωπα των φωτιών που κατακαίνε εδώ και μέρες την Ελλάδα.

Άνθρωποι που ξεπερνούν τις αντοχές τους και τα όριά τους για να κατευνάσουν το μένος της φωτιάς σε Αττική, Έβρο, Βοιωτία, Ροδόπη και όπου αλλού ξεσπάσουν νέα πύρινα μέτωπα.

Οι εικόνες των πυροσβεστών που κάνουν ό,τι μπορούν, νιώθουν ότι δεν αρκεί και απομένουν να κοιτούν το τοπίο καταστροφής αποκαμωμένοι είναι πάντα γροθιά στο στομάχι. Τις είδαμε και στη Ρόδο και στη φωτιά στον Έβρο.

Αυτή τη φορά, ο Μπάμπης Ζάχαρης, εθελοντής πυροσβέστης που πάλεψε, και πιθανόν παλεύει ακόμα, με τη φωτιά στην Πάρνηθα, ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Καθισμένος στην καμένη γη, παίρνοντας μια ανάσα, κοιτάζει μπροστά τους τις φλόγες που καίνε την Πάρνηθα. Νιώθει ανήμπορος να σταματήσει την καταστροφή. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεν ήταν αρκετό» γράφει περιγράφοντας τη θλίψη και την απογοήτευσή του που δεν κατάφεραν να σταματήσουν το ολέθριο έργο της φωτιάς.

«Ξέρω ότι θα σηκωθείς για ό,τι απέμεινε. Σ’ ευχαριστούμε για όλα», «είστε ήρωες», «έχετε τον σεβασμό όλων μας» είναι κάποια από τα δεκάδες σχόλια των χρηστών στη φωτογραφία του πυροσβέστη.

«Αυτή είναι η δική μου ξαπλώστρα»

Το ίδιο συγκλονιστική ήταν η φωτογραφία ενός άλλου πυροσβέστη που έδωσε μάχη στις φωτιές του Έβρου στις αρχές Αυγούστου. Ο Μίλτος Δεληγιώργης μοιράστηκε μια φωτογραφία στην οποία κοιμόταν στην καμένη γη, έχοντας ως στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης, ύστερα από ολονύχτια μάχη με τη φωτιά

«Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, άπλωσα την δική μου ξαπλώστρα. Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος. 05/08/2023» έγραφε στην ανάρτησή του ο πυροσβέστης.

Και φυσικά, η μάχη για μέρες με τις φωτιές στη Ρόδο στα τέλη του Ιουλίου αποτυπώθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας πυροσβέστη. Εμφανώς καταπονημένη, ξεκουράζεται για λίγο καθισμένη στο έδαφος, μέσα στους καπνούς.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024