
Μητσοτάκης: Να δώσουμε περιεχόμενο στο «ως εδώ»
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, επανέλαβε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε η ώρα να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στο ‘ως εδώ’ το οποίο φωνάζουμε».
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτό το ‘ως εδώ’ το οποίο φωνάζουμε ήρθε η ώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο. Να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο, η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια».
«Δεν είναι αρκετή όμως», προσέθεσε, «και γι’ αυτό είμαστε εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον [ροέδρο της UEFA, Aleksander Čeferin, για τη συμβολή του».
«Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη και του Άλκη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας».
«Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική. Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του Άλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Των αγνών φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για τους οποίους τα σπορ, και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι μια πηγή χαράς, είναι μια πηγή διασκέδασης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Για να καταλήξει πως «αυτούς τους στόχους που από κοινού θέσαμε, δεσμευόμαστε ότι θα τους πετύχουμε».
- Ιράν: Ολη η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του Τραμπ προειδοποιεί ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι