Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Χτίζοντας» με νίκες κερδίζεις (και) σε ψυχολογία

«Χτίζοντας» με νίκες κερδίζεις (και) σε ψυχολογία

Ήταν μια νίκη που όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού, αλλά προσφέρει και πολλά στον ψυχολογικό τομέα για την ομάδα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, επικρατώντας της Γκενκ με 1-0 στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στη ρεβάνς στο Βέλγιο έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα, για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Κανείς φυσικά δεν περίμενε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας στις 10 Αυγούστου και αυτό άλλωστε το είχε επισημάνει και ο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα στην διαδικασία «χτισίματος» της νέας ομάδας και μάλιστα θα κάνει και αρκετές μεταγραφές ακόμα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ρόστερ του ενόψει της νέας χρονιάς.

Αυτό όμως που είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά είναι η νίκη σε ευρωπαϊκό ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή χρονιά πέρυσι στην Ευρώπη και νίκες όπως αυτή απέναντι στη Γκενκ, όχι μόνο του δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης, αλλά του βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό και την ψυχολογία.

Και η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που οι πειραιώτες προσπαθούν να φτιάξουν μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και νέα ταυτότητα.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι κι αυτό θα πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Να εκμεταλλεύεται τα πρώτα λεπτά των εντός έδρας αγώνων του, ειδικά σε ότι αφορά αυτή την περίοδο που είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο Μαρτίνεθ είδε σίγουρα πράγματα που του άρεσαν, ειδικά τις διάθεση που έβγαλε η ομάδα του και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν η Γκενκ έδειχνε να μένει από δυνάμεις.

Είναι επίσης βέβαιο πως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε στο… μπλοκάκι του και πράγματα στα οποία θέλει να δει βελτίωση στη συνέχεια. Λογικό κι αυτό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για την ομάδα του Πειραιά.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός κρατάει την καλή εμφάνιση του Ρέτσου αλλά και την καλή εικόνα  του Καμαρά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι δύο παίκτες έδωσαν πολλές λύσεις στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και δικαίωσαν τον Μαρτίνεθ που τους επέλεξε για το βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του λιμανιού χειρίστηκε καλά το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και οι αλλαγές που έκανε βοήθησαν την ομάδα του.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάει στο Βέλγιο έχοντας πετύχει και δεύτερο γκολ; Ασφαλώς, καθώς είχε δύο ακόμα μεγάλες φάσεις και ειδικά το δοκάρι του Μπιέλ, αλλά και η νίκη με 1-0 είναι σημαντική.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ρεβάνς στο Βέλγιο δεν θα είναι εύκολη και το ματς θέλει μεγάλη προσοχή από τους ερυθρόλευκους.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024