Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πάλμα και Κουέστα έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης

Άρης – Ντιναμό Κιέβου 1-0: Πάλμα και Κουέστα έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης

Το γκολ από την άσπρη βούλα του Λούις Πάλμα στο 69′ και η φοβερή επέμβαση του Κουέστα στο 89′ έδωσαν το προβάδισμα για τη ρεβάνς στον Άρη.

Ο Άρης πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά από μία αρκετά ισορροπημένη αναμέτρηση κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες είχαν μετρημένες ευκαιρίες, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν την μπάλα στο πρώτο 25λεπτο, με την Ντιναμό να «παίρνει» τα ηνία και να προσπαθεί για τα επόμενα 20 λεπτά, κυρίως με τον Γιαρμολένκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο άργησαν οι δύο ομάδες να κάνουν κάτι ουσιαστικό, με τον Άρη να κάνει την πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 65′, αλλά ο Νταρίντα δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Μπούστσαν.

Τρία λεπτά αργότερα ο Φαμπίνιο έκανε μία κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Σιρότα, και τον Λούις Πάλμα στο 69′ να πλασάρει εύστοχα από τα 11 μέτρα, αν και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε σωστά και παραλίγο να διώξει τη μπάλα.

Μετά το γκολ του Άρη, η Ντιναμό απείλησε αρκετά, όμως λίγο η αστοχία, αλλά και πολύ ο Κουέστα, βοήθησαν στην παραμονή του 1-0.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ουκρανών έγινε στο 89′, που μετά από ωραία συνεργασία μεταξύ των παικτών της Ντιναμό, ο Γιαρμολένκο βρέθηκε σε πλάγια θέση, ελεύθερος να σουτάρει, με τον Κουέστα να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

Η στιγμή του αγώνα, όμως, μπορεί να θεωρηθεί η αφιέρωση του Λούις Πάλμα μετά το γκολ του στον δολοφονημένο φίλο της ΑΕΚ, Μιχάλη, μετά τα επεισόδια της Δευτέρας (7/8).

Για τον Μιχάλη είχαν ετοιμάσει και οι φίλοι του Άρη ένα πανό, που ανέβηκε την ώρα του αγώνα στην μνήμη του 29χρονου.

Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο σημείο του γηπέδου, υπήρχε ακόμα ένα πανό σχετικά με το γεγονός, που έγραφε «πετάξτε τους ναζί έξω από το ποδόσφαιρο».

Μήνυμα για τον Μιχάλη υπήρξε και από την ΠΑΕ Άρης μέσω του φωτεινού πίνακα του γηπέδου πριν τη σέντρα.

Άρης (Τόλης Τερτζής): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ, Τζούρασεκ (58’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Πάβιτσιτς), Πάλμα (75’ Ματαρίτα), Κάρλσον (58’ Μενέντες), Μορόν.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούσχαν, Ποπόφ, Ντούμπιντσακ, Τίμτσικ, Σιρότα, Σίντορτσουκ (82 Μπράσκχο), Σαπαρένκο (81’ Σεπέλεφ), Καμπάγιεφ (82’ Βολόσιν), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024