Βρετανία: Δεκάδες πρώην και νυν υπάλληλοι των McDonald’s καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης
Ο επικεφαλής της αλυσίδας έκανε λόγο για απολύσεις στην περίπτωση αποδεδειγμένων παραβιάσεων
Ο επικεφαλής της αλυσίδας ταχυφαγείων McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε συγνώμη μετά τη δημοσίευση σήμερα ενός ρεπορτάζ του BBC με καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ρατσισμού και εκφοβισμού με στόχο το προσωπικό της εταιρείας.
Περισσότεροι από 100 πρώην και νυν υπάλληλοι στην αμερικανική εταιρεία έχουν διατυπώσει τις καταγγελίες, σύμφωνα με το BBC που ξεκίνησε τη σχετική έρευνα τον Φεβρουάριο.
«Οι υπάλληλοι, κάποιες φορές μόλις 17 ετών, δέχονταν θωπείες χωρίς τη συναίνεσή τους και σχεδόν καθημερινά σεξουαλική παρενόχληση», γράφει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο επικαλούμενο μαρτυρίες από μέλη του προσωπικού.
«Και οι 177.000 υπάλληλοι στα McDonald’s του Ηνωμένου Βασιλείου δικαιούνται να εργάζονται σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό και συμπερίληψη. Υπάρχουν σαφώς περιπτώσεις όπου υπήρξαμε ανεπαρκείς και γι’ αυτές ζητούμε ταπεινά συγγνώμη», δήλωσε ο Άλαστερ Μακρόου στο BBC απαντώντας στις κατηγορίες.
Όπως πρόσθεσε, «όλες οι αποδεδειγμένες παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας θα αντιμετωπιστούν με τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε νομικώς να επιβάλουμε, μέχρι και με απολύσεις».
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου
- O Σιάο με τον Γιάννη Αντετοτοκούνμπο και τα αδέλφια του, παρακολούθησαν τον τελικό του Super Bowl (vids+pics)
- Νέα Πέραμος: Γνώριζε τους δολοφόνους του ο 27χρονος – Τι λέει ο πατέρας του για τα κληρονομικά
- Κατασκοπεία: Τα μυστικά του κινέζικου λογισμικού στο κινητό του 54χρονου σμήναρχου
- Στις αρχές της καριέρας του, ο Ίθαν Χοκ δεν άντεχε τον Μπίλι Κράνταπ – Τώρα, είναι φίλοι




