Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέβιν Σπέισι: Τι κατέθεσε για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του

Κέβιν Σπέισι: Τι κατέθεσε για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου για να καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης του για σεξουαλική επίθεση.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, κατέθεσε στη δίκη του για σεξουαλική παρενόχληση, και ορκίστηκε να πει «όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Ο Σπέισι ξεκίνησε συζητώντας για το πώς ασχολήθηκε με το θέατρο, αστειευόμενος ότι η μητέρα του θα έλεγε ότι άρχισε να παίζει θέατρο τη στιγμή που βγήκε από τη μήτρα.

Η κατάθεση παρείχε κάποια ελαφριά ιστορική αναδρομή στη ζωή του πριν εμβαθύνει στο σοβαρό θέμα που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες

Τέσσερις άνδρες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά μεταξύ 2001 και 2013, περιγράφοντας ενοχλητικές συναντήσεις που φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα.

Ένας άνδρας που αποκάλεσε τον Σπέισι «άθλιο σεξουαλικό αρπακτικό» είπε ότι λιποθύμησε ή αποκοιμήθηκε στο διαμέρισμα του ηθοποιού στο Λονδίνο και ξύπνησε για να βρει τον ηθοποιό να του κάνει στοματικό σεξ.

Ο Σπέισι έχει δηλώσει αθώος σε 12 κατηγορίες που περιλαμβάνουν σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Η κατάθεση

Η κατάθεση του ηθοποιού έρχεται μετά από εβδομάδες καταθέσεων των κατηγόρων του.

Ο Κέβιν Σπέισι έκανε μια δραματική παύση στην αρχή της κατάθεσής του και φάνηκε σχεδόν να πνίγεται καθώς θυμήθηκε την «οικεία» και «κάπως σεξουαλική» φιλία που μοιράστηκε με έναν άνδρα, ο οποίος τώρα τον κατηγορεί ότι τον χούφτωσε βίαια.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι (σ.σ άνθρωπος) που γνώριζα θα… 20 χρόνια αργότερα θα με μαχαίρωνε πισώπλατα», κατέθεσε.

Ο Σπέισι μίλησε με ήρεμη φωνή καθώς έκανε μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του και στη συνέχεια έκανε fast-forward στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν βρισκόταν στο Λονδίνο και εργαζόταν στο θέατρο Old Vic.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός μίλησε για έναν συγκεκριμένο άνδρα που τον κατηγόρησε πως του έπιασε τον καβάλο παρά τη θέλησή του, περιγράφοντας τη σχέση τους πολύ διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, ο Σπέισι θυμήθηκε το φλερτ μεταξύ τους και είπε πως οι δύο άνδρες άρχισαν να αγγίζουν ο ένας τον άλλον αλλά ποτέ δεν προχώρησε πολύ περισσότερο, επειδή ο άνδρας ξεκαθάρισε ότι δεν το ήθελε αυτό.

«Αυτό είναι καινούργιο για μένα, οπότε νομίζω ότι μπορεί να εξεπλάγη από την αντίδρασή του. Το μόνο πράγμα που ξεκαθάρισε ήταν ότι δεν ήθελε να πάμε παραπέρα από ό,τι πηγαίναμε και το σεβάστηκα αυτό», είπε.

Ο Σπέισι αποκάλεσε τη μαρτυρία αυτού του άνδρα «τρελή» και είπε ότι δεν συνέβη ποτέ. Αρνήθηκε επίσης ότι έκανε ρατσιστικά προσβλητικά σχόλια στον άνδρα κατά τη διάρκεια μιας πρόβας για μια φιλανθρωπική θεατρική εκδήλωση.

Η αμφισβήτηση της κατάθεσης του μάρτυρα

Επιπλέον, αμφισβήτησε τη χρονική στιγμή της αφήγησης. Ο άνδρας κατέθεσε ότι το περιστατικό συνέβη ενώ οδηγούσε με τον Σπέισι το 2004 ή το 2005 σε ένα ετήσιο γκαλά που διοργανώνει ο Έλτον Τζον.

Ο Σπέισι παρουσίασε προγράμματα εργασίας και δρομολόγια που έδειχναν ότι εκείνα τα χρόνια έκανε γυρίσματα μακριά. Είπε ότι παρακολούθησε την εκδήλωση μόνο το 2001.

Ο άνδρας είπε ότι μπορεί να έκανε λάθος στις ημερομηνίες, αλλά ότι θυμάται ότι το περιστατικό με το χούφτωμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είπε ότι σταμάτησε να περνάει χρόνο μαζί του μετά από εκείνο το περιστατικό.

Ο Σπέισι κατέθεσε ότι ο άνδρας έχει ακόμα φωτογραφίες των δύο τους μαζί αναρτημένες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μικρής και μεγάλης οθόνης, όταν οι κατηγορίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά σταμάτησαν την καριέρα του.

Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης που θα καταδικάσει τις ελπίδες του για επιστροφή.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024