Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν πήρε θέση για τη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες» - «Αιχμές» για το ναυάγιο στην Πύλο

Ο Ερντογάν πήρε θέση για τη Γαλλία: «Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες» – «Αιχμές» για το ναυάγιο στην Πύλο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίρνοντας για ακόμα μία φορά τον ρόλο του προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων αναφέρθηκε κυρίως στις διαδηλώσεις στη Γαλλία και στο κάψιμο του Κορανίου από τη Σουηδία, ωστόσο κατάφερε να επιρρίψει ευθύνες για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό στη Γαλλία αλλά και στο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταφέρνοντας να «χωρέσει» και το ναυάγιο στην Πύλο επιρρίπτοντας ευθύνη και στην Ελλάδα χωρίς να την κατονομάζει.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ως «προστάτης» όλων των μουσουλμάνων και έκανε λόγο για αποικιοκρατικές πολιτικές και πολιτικές του αποκλεισμού των μουσουλμάνων.

«Είναι ένα σημάδι ότι η αποικιακή, υπεροπτική και απάνθρωπη νοοτροπία που βασίζεται στην ανωτερότητα των λευκών ανθρώπων υπάρχει ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με το CNN Turk και τόνισε πως αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε χώρες που είναι γνωστές για το αποικιακό παρελθόν τους και τον πολιτιστικό τους ρατσισμό που έχει εξελιχθεί σε θεσμικό ρατσισμό».

Μάλιστα όπως είπε «η ρίζα των γεγονότων στη Γαλλία οφείλονται στην κοινωνική δομή της Γαλλίας, η οποία οικοδομήθηκε από αυτή τη νοοτροπία. Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν αναγκαστεί να ζουν σε γκέτο και να καταπιέζονται συστηματικά, με τους περισσότερους να είναι μουσουλμάνοι. Δυστυχώς η βία που δημιουργήθηκε πυροδότησε τα σημερινά γεγονότα».

«Η Τουρκία ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω καταπίεση των μουσουλμάνων και των μεταναστών» δήλωσε ακόμα ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αφού καταδίκασε τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στη Γαλλία λέγοντας πως «φυσικά δεν εγκρίνουμε την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, το κάψιμο δρόμων και τη λεηλασία καταντημάτων».

Ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».

Όπως είπε «έγινε ξεκάθαρο ότι οι Αρχές πρέπει να μάθουν το μάθημά τους από αυτή την κοινωνική έκρηξη. Είναι επίσης σημαντικό ότι εκείνοι που μας έδωσαν μάθημα για την αληθινή δημοκρατία, όταν υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις, σήμερα τηρούν βαθιά σιωπή».

Η Άγκυρα ελπίζει ότι τα πρόσφατα γεγονότα μετά τους πυροβολισμούς της αστυνομίας στη Γαλλία θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Για το κάψιμο του Κορανίου και το ναυάγιο στην Πύλο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε έντονα και την καύση του Κορανίου στη Σουηδία, λέγοντας ότι οι επιθέσεις κατά των ιερών αξιών «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελευθερία της σκέψης».

«Η άνανδρη επίθεση στο Ιερό Κοράνι μας εξόργισε όλους, είναι ένα απαίσιο έγκλημα μίσους που τροφοδοτείται από την ισλαμοφοβία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς ούτε απειλές, αν δεν τηρήσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε δεν υποχωρούμε» ξεκαθάρισε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Όλοι πρέπει να αποδεχτούν ότι η φιλία της Τουρκίας δεν μπορεί να κερδηθεί με την υποστήριξη της τρομοκρατίας, ανοίγοντας χώρο στους τρομοκράτες», διεμήνυσε ο Ερντογάν.

Σημείωσε ότι «η χώρα μας έχει 7 εκατομμύρια πολίτες της στο εξωτερικό, η υπόθεση της εχθρότητας εναντίον των Τούρκων και των μουσουλμάνων, εκτός από θέμα εξωτερικής πολιτικής, είναι και ζήτημα εθνικής μας ασφάλειας».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο στην Πύλο κάνοντας μα σύγκριση με το θάνατο των πέντε ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο υποβρύχιο που είχε πάει να παρακολουθήσει το ναυάγιο του Τιτανικού και όπως είπε δεν έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι.

«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο κατά μουσουλμάνων, αλλά και κατά Εβραίων, Εβραίων, Αφρικανών, Ασιατών, Ρομά και μεταναστών», είπε αρχικά και προσέθεσε:

«Το είδαμε για άλλη μια φορά στην καταστροφή του πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πελοποννήσου την περασμένη εβδομάδα και έθαψε εκατοντάδες πρόσφυγες. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε για να σωθούν οι άνθρωποι και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν απασχόλησε τόσο πολύ την επικαιρότητα, όσο οι πέντε πλούσιοι που πήγαν να επισκεφτούν το πλοίο του Τιτανικού. Αυτοί οι καταπιεσμένοι άνθρωποι ξεχάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως χιλιάδες ζωές που χάνονται στα νερά της Μεσογείου κάθε χρόνο».

Καταδικάζει σθεναρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, «καλώντας το Ισραήλ να ενεργήσει με κοινή λογική και να σταματήσει τέτοιες ενέργειες».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024