Να αναδείξει 157 χιλιόμετρα μονοπατιών επιχειρεί ο Δήμος Καλαμάτας
Την αναβάθμιση και εμπλουτισμό υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ένα νέο τουριστικό προϊόν θέλει να λανσάρει ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτό αφορά σε 157 χιλιόμετρα περιπατητικών διαδρομών που η αποκατάσταση και ανάδειξη τους θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους προς αυτό το είδους τουρισμού.
Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να κάνει εφικτή την προτεραιότητα του αυτή υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης για το έργο προϋπολογισμού 494.996,95 €, στο πλαίσιο της πρόκλησης για το έργο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».
Με το έργο αυτό ο Δήμος Καλαμάτας θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει το δίκτυο μονοπατιών 156,68 χιλιομέτρων που διαθέτει δημιουργώντας συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων της με παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Όσον αφορά την επιλογή των εργασιών ακολουθήθηκε μη επεμβατικό μοντέλο με γνώμονα την διατήρηση των χαρακτηριστικών του φυσικού περιβάλλοντος με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις. Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον με υλικά συμβατά σε αυτό και στα πλαίσια των διατάξεων που θα ισχύουν από άποψη προστασίας των δασικών εκτάσεων.
Βασικοί και κρίσιμοι στόχοι για τον Δήμο Καλαμάτας είναι το έργο να:
1. αναπτύξει τον εναλλακτικό τουρισμό,
2. ενσωματώσει την κοινωνία των πολιτών
3. προωθήσει την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)





















![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442