Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε το Λέικ, το πρώτο non binary χαρακτήρα της Pixar

Γνωρίστε το Λέικ, το πρώτο non binary χαρακτήρα της Pixar

Η νέα ταινία της Pixar, Elemental (Στο στοιχείο τους), bασίζεται σε θέματα ξενοφοβίας και μετανάστευσης.

Το τμήμα Pixar της Disney παρουσίασε τον πρώτο non binary του, το Λέικ, στην τελευταία μεγάλου μήκους κυκλοφορία του στούντιο, Elemental (Στο στοιχείο τους).

Σε μια συγκινητική ιστορία αγάπης, καθήκοντος και οικογένειας το Elemental εκτυλίσσεται σε μια πόλη που κατοικείται από νερό, φωτιά, αέρα και κατοίκους της γης. Μια «φλογερή» νεαρή γυναίκα, η Ember, και ένας πιο «προχωρημένος» τύπος, ο Wade, «ανακαλύπτουν κάτι στοιχειώδες» κατά τη διάρκεια της ταινίας, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της Disney.

Σε σκηνοθεσία Peter Sohn και με πρωταγωνίστριες τον Mamoudou Athie (Black Box) ως Wade και τη Leah Lewis (The Half of It) ως Ember, η κωμωδία κινουμένων σχεδίων  είναι η 27η ταινία μεγάλου μήκους από τα Pixar Animation Studios.

Βασίζεται σε θέματα ξενοφοβίας και μετανάστευσης και πώς η αγάπη υπερβαίνει τις διαφορές.

To Λέικ είναι ο μικρότερος αδερφός του Wade, και παρόλο που δεν είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στην ιστορία, η παρουσία του είναι μια σημαντική νίκη για την προβολή των non binary χαρακτήρων.

Η Disney έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την ποικιλόμορφη εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια, με ένα φιλί του ίδιου φύλου στην ταινία Lightyear και του πρώτου μαύρου πρωταγωνιστή του στούντιο στη φανταστική τζαζ του 2020, Soul, με φωνή Jamie Foxx.

Ωστόσο, οι μη δυαδικοί χαρακτήρες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς στη μεγάλη οθόνη και οι μη δυαδικοί ηθοποιοί, όπως η Emma Corrin ( The Crown ), η πρωταγωνίστρια του The Last of Us, Bella Ramsey και η Emma D’Arcy του House of the Dragon, έχουν μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό.

Η Ava Hauser, η φωνή πίσω από το Λέικ, ανακοίνωσε στο Twitter τον πρωτοποριακό ρόλο, γράφοντας: «Πρέπει να παίξω τον πρώτο non binary χαρακτήρα της Pixar! Γνωρίστε το Λέικ!».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024