Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο βίντεο από τον απεγκλωβισμό των παιδιών στη ζούγκλα της Κολομβίας – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον σκύλο διασώστη

Νέο βίντεο από τον απεγκλωβισμό των παιδιών στη ζούγκλα της Κολομβίας – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον σκύλο διασώστη

Συγκινητικές εικόνες από τον εγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών που επιβίωσαν στη ζούγκλα για 40 ημέρες

Οι πρώτες στιγμές μετά τη διάσωση των τεσσάρων παιδιών που βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Κολομβία καταγράφονται σε νέο βίντεο.

Στα πλάνα που δημοσιεύει το BBC, φαίνονται διασώστες να φροντίζουν τα ταλαιπωρημένα παιδιά. Ο ένας κρατά ένα παιδί στην αγκαλιά του και του δίνει νερό.


Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα των παιδιών και δύο πιλότοι σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη την 1η Μαΐου. Τα αδέλφια, ηλικίας 13, 9, 5 και ενός έτους βρέθηκαν στις 9 Ιουνίου.

«Ζωγράφισαν και μπόρεσαν να κοιμηθούν»

Από το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά. «Έχουν πολύ καλή διάθεση, χρωμάτισαν και ζωγράφισαν. Τους αρέσει να μιλούν (…) έχουν πολύ καλή διάθεση» δήλωσε η Αντριάνα Βελάσκες, υποδιευθύντρια του Κολομβιανού Ινστιτούτου Προστασίας της Οικογένειας (ICBF) σε βίντεο που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές «ανέβασαν πυρετό» χθες, Δευτέρα, ενώ ο Τιέν Νοριέλ «παρακολουθείται» εξαιτίας μιας «ενδεχόμενης τροφικής δηλητηρίασης» διευκρίνισε στο ραδιοσταθμό W Radio η διευθύντρια του ICBF Άστριντ Κασέρες.

«Το μωρό εξακολουθεί να περιθάλπεται, όχι επειδή βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά επειδή το παρακολουθούμε από πιο κοντά λόγω της ηλικίας του» πρόσθεσε.

«Μπόρεσαν και πάλι να κοιμηθούν, πράγμα που τα βοήθησε πολύ», υπογράμμισε. «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπεται (…) θα χρειαστούν δύο ως τρεις εβδομάδες νοσηλείας» κατέληξε.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον σκύλο διασώστη

Κολομβιανές ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που εξαφανίστηκε στη διάρκεια έρευνας στη ζούγκλα, αφού προηγουμένως είχε βρει αρκετά ίχνη που έδειχναν πως τα τέσσερα παιδιά που αναζητούνταν, είχαν επιβιώσει.

Πολλοί Κολομβιανοί επίσης ανεβάζουν φωτογραφίες του Ουίλσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.


Το σώμα των μηχανικών των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία του Ουίλσον όταν ήταν κουτάβι. Στο μήνυμα που τη συνοδεύει αναφέρεται: «Ο Ουίλσον γεννήθηκε, ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από εμάς. Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει: Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν την έρευνα μέρα και νύχτα για να βρουν τον τετράποδο ήρωά μας».


Ο στρατός διένειμε μια ζωγραφιά που αποδίδεται στα παιδιά και στην οποία εικονίζεται ο Ουίλσον.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024