Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίνα Τάρνερ: Η βασίλισσα του Rock 'n Roll που ξεσήκωνε τα πλήθη

Τίνα Τάρνερ: Η βασίλισσα του Rock ‘n Roll που ξεσήκωνε τα πλήθη

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου της αγαπημένης τραγουδίστριας Τίνα Τάρνερ, σε ηλικία 83 χρόνων, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Küsnacht της Ελβετίας, κοντά στη Ζυρίχη.

«Έφυγε» μόλις πέντε μήνες μετά τον θάνατο του γιου της, Ρόνι. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο Κρεγκ, είχε αυτοκτονήσει με όπλο μέσα στο σπίτι του, τον Ιούλιο του 2018, σε ηλικία 59 ετών. Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, o Ρόνι βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή τραγουδίστρια που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone. «Ο θάνατος της τραγουδίστριας Τίνα Τέρνερ είναι απίστευτα θλιβερή είδηση» και μια τεράστια απώλεια για τις κοινότητες που την αγάπησαν και τη μουσική βιομηχανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Tina Turner γιόρτασε τα τελευταία της γενέθλια επί σκηνής και μοιράστηκε ένα βίντεο στα social media.

H αποκαλούμενη και «γιαγιά της ροκ», ήταν μια από τις ερμηνεύτριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο και καθιερώθηκε σαν «παγκόσμιο φαινόμενο». Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια What’s Love Got to Do with It και (Simply) The Best.

Οι συναυλίες που προκαλούσαν πανικό και το live στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ

Το 1988 εμφανίστηκε ενώπιον περίπου 180.000 ατόμων στο στάδιο Maracanã στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σπάζοντας ρεκόρ για το μεγαλύτερο κοινό για σόλο καλλιτέχνη. Η διάσημη τραγουδίστρια Tina Turner έχει εμφανιστεί μια και μοναδική φορά στην Αθήνα στις 28 Αυγούστου 1990, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Νικολοπούλου στο τέλος της καλοκαιρινής της περιόδου της το 1990, σε ερώτηση για την εμπειρία της από την Ευρωπαϊκή της περιοδεία, η Tina Turner δήλωσε:

«Δεν θα συνεχίσω να περιοδεύω έτσι, μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Ταξιδεύω μέρα νύχτα επί έξι μήνες και δεν σκοπεύω να συνεχίσω να ταξιδεύω έτσι. Ήταν απίθανο, είχα πολύ κόσμο! Ο κόσμος ερχόταν και διασκέδαζε πολύ. Αν είσαι σταρ αυτή είναι η δουλειά σου, πρέπει να το δεχτείς. Πίσω από τη δόξα υπάρχει πολλή δουλειά», τόνισε η σταρ της Rock n Roll.

«Δεν μου αρέσουν οι αυταρχικοί άνδρες», είχε πει σε άλλο σημείο στην ίδια συνέντευξη, ενώ αποκάλυψε πως η κηπουρική διακόσμηση είναι η μεγάλη της αγάπη.

Το ρεκόρ Γκίνες και οι διακρίσεις

Καθ’όλη την διάρκεια της καριέρας της, η Τέρνερ έχει κερδίσει 12 βραβεία Grammy, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Είναι η μόνη γυναίκα καλλιτέχνης που έχει λάβει συνεχόμενες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy στις κατηγορίες pop, rock και R&B.

Το 1993, τα World Music Awards αναγνώρισαν τα χρόνια και την προσφορά της στην μουσική βιομηχανία και της απένειμαν το βραβείο Legend Award.

Μετά την περιοδεία της «Twenty Four Seven» το 2000 πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισιτήρια, τα Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει περισσότερα εισιτήρια συναυλιών από οποιονδήποτε άλλο σόλο ερμηνευτή στην ιστορία.

1967: Ηταν η πρώτη Αφροαμερικανή τραγουδίστρια που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone
1993: Παρέλαβε το βραβείο Θρύλου της μουσικής στα παγκόσμια βραβεία μουσικής
1996: Τιμήθηκε με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από τη γαλλική κυβέρνηση
1999: Αναδείχθηκε ως το Νο2 όνομα στο Τοπ 100 των σπουδαιότερων γυναικών της Rock ‘n Roll από το VH1
2008: Το Rolling Stone την κατέταξε στο Νο 17 των τραγουδιστών όλων των εποχών
2013: Εγινε η γηραιότερη γυναίκα (73 ετών) στο εξώφυλλο της Vogue της Γερμανίας
2022: Η Mattel έβγαλε την κούκλα της Barbie με το πρόσωπό της, τιμώντας την για το τραγούδι «What’s Love Got To Do With It»

Eros Ramazzotti: Το συγκινητικό «αντίο» στην Τίνα Τέρνερ

Λίγη ώρα μετά την τραγική είδηση ο Eros Ramazzotti θέλησε να πει το δικό του αντίο στην αγαπημένη του φίλη και συνάδελφο δημοσιεύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα κοινό τους βίντεο.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου μιας από τις μεγαλύτερες γυναίκες καλλιτέχνες όλων των εποχών, μιας σπουδαίας γυναίκας, ενός παγκόσμιου ειδώλου. Η Τίνα υπήρξε σύμβολο για όλους μας σε κάθε μορφή, καλλιτεχνική και ανθρώπινη. Χάνουμε έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Αντίο Τίνα, θα σου είμαι πάντα ευγνώμων» έγραψε ο Eros Ramazzotti και συγκίνησε με την ανάρτησή του.

O αποχαιρετισμός των φίλων της

Στο Instagram, ο Μικ Τζάγκερ έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια. Ήταν εμπνευσμένη, ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Η τραγουδίστρια Αλίσια Κιζ αναρτώντας μία κοινή τους φωτογραφία μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ στο Instagram, έγραψε: «Τι Γυναίκα, τι Ζωή, τι Αγωνίστρια!!! Την ημέρα που σας γνώρισα κυρία Τίνα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι στεκόμουν μπροστά στο μεγαλείο σας!…Τα τραγούδια που ερμηνεύσατε μας έδωσαν κουράγιο να προχωρήσουμε και να είμαστε ο εαυτός μας…!!!Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όμορφη μεγάλη αδερφή! Σε αγαπάμε και σε λατρεύουμε απεριόριστα!».

Η μεγάλη κυρία της σόουλ Νταϊάνα Ρος μοιράστηκε μια φωτογραφία με την Τέρνερ στο Twitter, γράφοντας: «Συγκλονισμένη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Τίνα Τέρνερ».

Η Ναόμι Κάμπελ έγραψε: Θυμάμαι την πρώτη φορά που σε συνάντησα στο Παρίσι στο σόου του Αζεντίν Αλαϊά το 1987. Ένιωσα δέος, η Αύρα σου ήταν μαγική, βασιλική θετική και αγνή…το αποτύπωμα που μας άφησες είναι Δύναμη, Επιμονή, Αποφασιστικότητα και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Σε κάθε σκηνή που στάθηκες έδωσες το 150%. Μακάρι να πετάξεις ψηλά».

Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024