Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας για τη διερευνητική εντολή
Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποδέχθηκε την διερευνητική εντολή και την επέστρεψε
Δεν παρέλαβε τηδεύτερη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως εξήγησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του ρόλο.
«Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να καλέσει ενδεχομένως και εντός της ημέρας τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να του παραδώσει τη τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.
Ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πρόθεση για επίσπευση της ημερομηνίας των εκλογών στις 25 Ιουνίου, αντί στις 2 Ιουλίου.
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, σε σενάρια που μπλέκουν και τον Ολυμπιακό οι Ολλανδοί
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό
- Γιουβέντους-Μπενφίκα 2-0: Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στα πλέι οφ, ο Παυλίδης γλίστρησε και έχασε πέναλτι
