Συρία: Φονική ισραηλινή επίθεση θέτει εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι
Εκτός λειτουργίας έθεσε το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι η πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας, από την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.
Ισραηλινή επίθεση αργά το βράδυ χθες Δευτέρα είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιωτικός, να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο πολίτες, και να τεθεί εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι (βόρεια), το δεύτερο μεγαλύτερος της Συρίας, ανέφερε σε κρατικά ΜΜΕ πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό (φωτογραφία αρχείου, επάνω).
Κατέρριψε αρκετούς πυραύλους
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους και κατέρριψε αρκετούς, ανέφεραν νωρίτερα συριακά κρατικά ΜΜΕ.
Israel launched an airstrike on Syria.
Israeli planes fired 12 missiles at various targets in the Syrian Aleppo, including the city’s airport.
According to official Syrian data, one soldier was killed and seven were wounded.
The attack caused significant damage, the airfield at… pic.twitter.com/ONmdFEEftY— Malinda 🇺🇸🇺🇦🇵🇱🇨🇦🇮🇹🇦🇺🇬🇧🇬🇪🇩🇪🇸🇪 (@TreasChest) May 1, 2023
Η πηγή είπε πως η επίθεση του Ισραήλ σημειώθηκε στις 23:35 με στόχο το αεροδρόμιο και τοποθεσίες στα περίχωρα της συριακής πόλης. Προκλήθηκαν ζημιές, πρόσθεσε.
Το αεροδρόμιο στο Χαλέπι έγινε στόχος ισραηλινών πληγμάτων δυο φορές τον Μάρτιο. Η πρώτη επιδρομή (7η Μαρτίου) σκότωσε τρεις ανθρώπους, η δεύτερη (22η) προκάλεσε ζημιές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα.
Εκατοντάδες πλήγματα
Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ποιες χώρες της ΕΕ επενδύουν περισσότερο στην προσιτή στέγαση; Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στον πάτο
- Νεότερη απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
- Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Φάγατε μεγάλη ήττα από τον λαό και δεν θα είναι η τελευταία
- Ιδού πόσες ώρες videogames την εβδομάδα βλάπτουν την υγεία
- Κολυδάς: Η προειδοποίηση εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας για το «ζήτημα ποιότητας πρόγνωσης»
- Marseaux – Εύη Δρούτσα: Η κόντρα για τη Eurovision καλά κρατεί – Πινγκ πονγκ οι απαντήσεις



