Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «εξουδετέρωσαν» τον ηγέτη του ISIS

Ερντογάν: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «εξουδετέρωσαν» τον ηγέτη του ISIS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «εξουδετέρωσαν» τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε επιχείρησή τους στη Συρία.

Ο «φερόμενος ηγέτης» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «εξουδετερώθηκε» το Σάββατο στη Συρία σε μια επιχείρηση στην οποία ηγήθηκαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε χθες Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, η σημαία του Ισλαμικού Κράτους).

Επιχείρηση στη Συρία

«Ο φερόμενος ηγέτης του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) , που έφερε το όνομα Αμπού Χουσέιν αλ-Κουράσι, εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήχθη χθες από τη MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) στη Συρία», τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

«Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (ΜΙΤ) παρακολουθούσε τον φερόμενο ηγέτη του Ντάες, με την κωδική ονομασία Αμπού Χουσεΐν αλ Κουράισι, για πολύ καιρό», είπε ο Ερντογάν.

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω εδώ. Αυτό το άτομο εξουδετερώθηκε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες η ΜΙΤ», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων χωρίς καμία διάκριση.

Πάνω από 300 νεκροί

Το 2013, η Τουρκία έγινε μια από τις πρώτες χώρες που ανακήρυξαν το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Και προσθέτει ότι η χώρα έχει δεχθεί έκτοτε πολλές επιθέσεις από την τρομοκρατική οργάνωση, οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σε τουλάχιστον 10 βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, επτά βομβιστικές επιθέσεις και τέσσερις ένοπλες επιθέσεις.

Σε απάντηση, η Τουρκία ξεκίνησε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να αποτρέψει περαιτέρω φονικές ενέργειες, καταλήγει το TRT.

Στη Συρία σκοτώθηκε και ο προκάτοχός του

Το Ιλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Νοέμβριο ως νέο ηγέτη του τον Αμπού Χουσέιν αλ-Κουράσι, στη θέση  του Αμπού Ιμπραχήμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι , ο οποίος είχε σκοτωθεί πάλι στη Συρία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Νταρά πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024