Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάνταλος έγινε το «βαθύ λαρύγγι» σε μια ιστορία-φωτογραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν τέλει της κυβέρνησης

Ο Μάνταλος έγινε το «βαθύ λαρύγγι» σε μια ιστορία-φωτογραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν τέλει της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει και χορεύουν τα ποντίκια Μπένετ – Μπαλτάκος. Τσέφεριν ακούει;

Δεν έχει σημασία το κίνητρο. Αν δηλαδή ο Σταύρος Μάνταλος νιώθει τελικά ο πραγματικός Νο1 της διαιτησίας ή αν απλά θέλησε να βγάλει στη «σέντρα» όλους τους άλλους (με πρώτο τον Μπένετ και επόμενους τον Μπαλτάκο και τον Διαμαντόπουλο) για να γλιτώσει ο ίδιος.

Σημασία έχει ότι ένας άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή εμπλοκή με την διαιτησία της Super League, μιας και αυτό απαγορεύεται ρητώς από την ολιστική μελέτη (η εμπλοκή Ελλήνων στην ΚΕΔ ως το καλοκαίρι του 2024) βρέθηκε πριν από λίγο στην τηλεοπτική εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη και μέσα από μια συνέντευξη – προσωπική παράσταση επί της ουσίας επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το σκάνδαλο με τον Πολωνό διαιτητή Πάβελ Ρατσκόφσκι και τον τρόπο που αυτός δεν σφύριξε το χθεσινό ΑΕΚ-Άρης.

Τι μας είπε ο Μάνταλος για αυτό το πρωτοφανές συμβάν που πραξικοπηματικά άλλαξε τον διαιτητή του συγκεκριμένου ματς, τοποθετώντας δύο ώρες πριν την έναρξή του μια ομάδα Ελλήνων ρέφερι με πρώτο τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο;

Πρώτα από όλα ότι η ΕΠΟ μας φλόμωσε στα ψέματα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για την αντικατάσταση των διαιτητών. Τι υποστήριξε σε αυτή η Ομοσπονδία; Ότι αντικαθιστά τους διαιτητές γιατί έλαβε δυο επιστολές από την ΑΕΚ και τον Άρη που έχοντας πληροφορηθεί από sites ότι κάτι έγινε με τους Πολωνούς διαιτητές στην πτήση για την Αθήνα και έπειτα στο αεροδρόμιο εξέφρασαν την ανησυχία τους.

H ΚΕΔ όμως (η ΚΕΔ της ΕΠΟ) τα ήξερε όλα από το βράδυ του Σαββάτου. Γιατί; Διότι στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους Πολωνούς διαιτητές ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο 4ος διαιτητής αυτής της αναμέτρησης.

«Η ΚΕΔ έχει πει στον Διαμαντόπουλο να είναι και ο συνοδός της διαιτητικής ομάδας και να τους περιμένει στο αεροδρόμιο και να τους πάει στο αεροδρόμιο μετά το ματς. Με πήρε τηλέφωνο το βράδυ και μου είπε ότι είχαμε ένα περιστατικό και πρέπει να το γνωρίζω. Δύο επιβάτες της ίδιας πτήσης διαμαρτυρήθηκαν, συνεπλάκησαν με τους διαιτητές» είπε ο Μάνταλος.

Άρα λοιπόν η ΚΕΔ (της ΕΠΟ) δεν ενημερώθηκε από τα sites και τις επιστολές των ομάδων. Η ΕΠΟ (όπως ήταν ηλίου φαεινότερο) λοιπόν γνώριζε από το βράδυ του Σαββάτου. Και από ποιον; Από τον Μάνταλο, στον οποίο τηλεφώνησε ο άνθρωπος που περίμενε τους διαιτητές στο αεροδρόμιο. Δεν πήρε τον Μπένετ, τον Μάνταλο πήρε. Γιατί; Γιατί είναι αυτό που λέει ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες. Ο Μάνταλος κάνει κουμάντο σε όλα.

Και ποιος πήρε τον Μάνταλο; Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Αυτός που τελικά σφύριξε την Κυριακή. Ο ίδιος που κατά τον Μάνταλο αποφάσισε… προσωπικούς χειρισμούς για την απόκρυψη του θέματος: «Με τον χειρισμό του Διαμαντόπουλου ηρέμησαν τα πράγματα» είπε ο λαλίστατος Μάνταλος.

Ποια δουλειά είχε όμως ο Διαμαντόπουλος να το πάρει πάνω του; Αν οι διαιτητές ήταν όντως μεθυσμένοι ή αν πλακώθηκαν, ο Διαμαντόπουλος θα έπρεπε να ενημερώσει τον Μπένετ και ο Μπένετ τον Μπαλτάκο. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα έπρεπε να βάλει σε λειτουργία το πρωτόκολλο. Να ενημερωθεί η Πολωνική Ομοσπονδία. Να ενημερωθεί η UEFA ότι ήρθε κάποιος μεθυσμένος διαιτητής κλπ. Και βέβαια να ζητήσει ο Μπαλτάκος, που δικηγόρος είναι άρα προφανώς κάτι γνωρίζει από «πειστήρια» και μια σειρά από άλλες διαδικασίες. Την εμπλοκή της αστυνομίας για να καταγραφεί το συμβάν. Ακόμη και την διενέργεια ενός αλκοτέστ.

Τι έγινε από όλα αυτά; Τίποτα. «Γαργάρα». Γιατί δεν έγιναν όλα αυτά; Ποιος ξέρει. Ίσως γιατί δεν έχει δίκιο ο Μάνταλος και η παρέα του, αλλά ο Πάβελ Ρατσκόφσκι που με δηλώσεις του είπε την ιστορία εντελώς διαφορετικά. Δεν ήταν μεθυσμένος είπε. Δεν τσακώθηκε, αλλά του επιτέθηκαν είπε. Και όταν ζήτησε να κάνει μήνυση, ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας του επεσήμανε να μην το διανοηθεί γιατί θα μπλέξει, είπε.

«Ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομοσπονδίας μας είπε πως θα ήταν καλύτερα να μην πάμε κατευθείαν στην αστυνομία αλλά να πάμε στο ξενοδοχείο να περάσουμε εκεί το βράδυ, γιατί αν πηγαίναμε στην αστυνομία κατευθείαν θα περνάγαμε το βράδυ μας όλο στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από αυτό είπα οκ, πάμε στο ξενοδοχείο καλύτερα γιατί είναι αργά» ήταν τα λόγια του Πολωνού. Άρα ο Διαμαντόπουλος τον αποθάρρυνε από μια πράξη που θα τα έφερνε όλα στα φως.

Πάμε παρακάτω τώρα γιατί το πράγμα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον από την… μαρτυρία του Μάνταλου. Αν η ΚΕΔ και η ΕΠΟ είχαν δίκιο, αν δηλαδή ο Πολωνός ήρθε μεθυσμένος και τέλος πάντων έπρεπε να τον αντικαταστήσουν από το ματς της Κυριακής, θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο. Να έχουν ακολουθήσει ότι ρητά προβλέπει ο θεσμικός τους ρόλος. Όχι να μας λένε σήμερα ότι ήθελαν να τα «κουκουλώσουν». Και τελικά να ορίζουν διαιτητή στο ΑΕΚ-Αρης, αυτόν που τα… «κουκούλωσε». Αυτά δεν γίνονται ούτε στις γκανγκστερικές ταινίες στο σινεμά.

Και βέβαια η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει εξηγήσει στην ανακοίνωση της, ότι έχει συμβεί. Όχι να λέει ψέματα ότι τα έμαθε από τις ομάδες που με τη σειρά τους ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα. Ποιος είδε τους διαιτητές μεθυσμένους; Κανείς. Ο Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον Μάνταλο για ένα συμβάν στην πτήση.

Ποιος τηλεφώνησε έστω το βράδυ του Σαββάτου στους Πολωνούς; Ποιος πήγε στο ξενοδοχείο να διαπιστώσει σε τι κατάσταση ήταν; Κανείς! Την άλλη μέρα έγιναν όλα. Την άλλη μέρα πήγε ο Μπένετ εκεί για να τους πει ότι δεν παίζουν, ενώ κανείς δεν είδε ή δεν ήξερε ή δεν είχε την παραμικρή απόδειξη. Παράνοια.

Και ο Διαμαντόπουλος που η ΕΠΟ έκρυβε ως εδώ ότι ήταν στο αεροδρόμιο; Ποιος τον συμβούλευσε να τα… χειριστεί; Ο Μάνταλος. Και ποιος είναι ο Διαμαντόπουλος, διεθνής διαιτητής που κάνει ότι του καπνίσει, παίρνοντας συμβουλές από κάποιον που δεν έχει καμιά δουλειά; Και αν έχει τέτοια εμπλοκή σε αυτή την ιστορία πώς ο Μπένετ δεν τον κράτησε απέξω από τη διαιτησία της επόμενης ημέρας, αλλά τον επέλεξε για πρώτο διαιτητή!

Για να μην το κουράζουμε… Κανονικό στριπτίζ ενός συστήματος μέσα από μια συνέντευξη. Λαϊκά; Ξεβράκωμα. Ας τους έχουν όμως να τους χαίρονται. Και ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μίλησε με τον πρόεδρο της UEFA τον Τσέφεριν για να εξομαλυνθεί το πρόβλημα της διαιτησίας. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και πουθενά. Και αν η Δικαιοσύνη δεν είχε φύγει ήδη για… διακοπές Πάσχα, θα είχε ήδη παρέμβει.

Μόνο μια επισήμανση: Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα, δεν είναι γκολφ. Όταν από την τοξικότητα και τα όσα απίθανα συμβαίνουν με τους διαιτητές θα φτάσουμε σε σημείο να κυνηγιούνται οι οπαδοί στους δρόμους, να ξέρουμε ποιος θα είναι και ο ηθικός αυτουργός: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι να ψάχνουν όλοι μαζί σύννεφο για να πέσουν.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024